Hlavní obsah

A zase nanovo: O víkendu se budeme opět péct

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Tropické hodnoty, které panovaly v závěru minulého týdne, se v pátek vrátí a zřejmě přetrvají až do týdne následujícího. Teploty se budou pohybovat kolem 31 až 36 stupňů, přitom bude převládat jasno a slunečno. Novinkám to řekla Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Nejlépe bude v těchto dnech u vody.

Článek

Tropické jižní proudění se do České republiky vrátí v pátek a vydrží po celý víkend, zároveň bude počasí v těchto dnech ovlivňovat oblast vysokého tlaku vzduchu. Bude proto slunečno a jasno až polojasno.

Teploty budou v následujících dnech poměrně vysoké. V pátek naměříme v maximech 30 až 36 stupňů, v sobotu 31 až 35 a stejné hodnoty budou i v neděli.

Pouze v neděli večer se nad západní část republiky dostane slabá studená fronta, v těchto místech tudíž bude zataženo až oblačno, místy s přeháňkami nebo bouřkami. Srážky ale podle Honsové rozhodně nebudou tak silné, jako tomu bylo na počátku tohoto týdne.

Horká odpoledne vydrží i v následující dny, kdy se maxima budou rovněž pohybovat mezi 30 až 36 stupni Celsia. Od středy se však mohou ojediněle objevit přeháňky nebo bouřky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám