Hlavní obsah

„Kam se hrabe Jakeš.“ Babišův svérázný projev ve Sněmovně baví internet

Novinky, pal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do české tradice mimořádně zmatených projevů vrcholných politiků se zařadilo čtvrteční vystoupení poslance a předsedy ANO Andreje Babiše ve Sněmovně při pokusu o sesazení vlády Petra Fialy. Jeden divák na Twitteru celý projev komentoval slovy: „Kam se hrabe Jakeš.“ Odkazuje na projev tehdejšího generálního tajemníka ÚV KSČ Miloše Jakeše na Červeném Hrádku z 17. července 1989. Tehdy se Jakeš definitivně zesměšnil.

Sestřih největších perel v projevu Andreje Babiše z 1. záříVideo: psp.cz

 
Článek

Bývalý premiér Andrej Babiš kritizoval současnou vládu. A ve svém projevu zvládl řadu lidí skutečně zaskočit. Jedním z takových momentů například bylo, když prohlásil, že jeho vláda dala lidem covid.

A nyní se můžeme prý podle Babiše modlit, aby nepřišel „covid na obilí“.

Premiér se také pustil do líčení toho, jak fungovala dynamika týmu jeho vládního kabinetu. Kdy prý chodil spolu s ministry za tehdejší strážkyní státní kasy Schillerovou a chtěl po ní, aby hledala peníze. Přičemž je bývalá ministryně financí prý vždy našla.

Skutečnou perlou hodnou projevu na Červeném Hrádku bylo ovšem líčení cesty do Vídně. „Normální člověk by jel z Brna do Bratislavy, vidím Břeclav, odbočím doprava a jsem ve Vídni, pár kilometrů. A doleva mám Varšavu. Selský rozum,“ strukturoval svou kritiku nápadu vést dálnici do Vídně přes jihomoravský Mikulov šéf hnutí ANO.

Občas to má zkrátka marketingový mág Marek Prchal se svým svěřencem těžké. A tak mu na Twitteru hned lidé zdarma poradili.

Pro porovnání, tady je sestřih z projevu na Červeném hrádku z úst Miloše Jakeše.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám