Hlavní obsah

Zóny v letadle jen pro dospělé? Vyzkouší je evropská aerolinka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letecká společnost Corendon Dutch Airlines začne na svých letech z Amsterdamu do Karibiku testovat zóny vyhrazené pouze dospělým cestujícím. Adults-only sekce nabídne od 3. listopadu na linkách do království Curacao, celkem pro ni vyhradí 109 sedadel v Airbusu A350-900.

Foto: Profimedia.cz

Oddělené zóny mají nabídnout větší komfort oběma skupinám cestujících (ilustrační foto).

Článek

Společnost uvedla, že dospělácká sekce bude od zbytku letadla oddělena stěnou a závěsy, což vytvoří klidnější a uvolněnější prostředí. Oddělené zóny zároveň poskytnou pohodlí rodičům s dětmi, kteří se nebudou muset stresovat tím, že jejich ratolesti svým křikem někoho ruší, informuje Independent.

Server zároveň dodává, že zamluvení sedadla v sekci, kde budou moci sedět pouze lidé starší 16 let, bude ovšem za příplatek, a to ve výši 45 eur (přes tisíc korun). Za sedadla s větším prostorem na nohy, kterých bude na palubě devět, pak bude přirážka rovných 100 eur (přes 2400 korun).

„Na palubách našich letadel chceme vždy reagovat na různé potřeby našich cestujících. Jsme tak první nizozemskou aerolinkou, která adults-only zóny představila, protože se chceme zavděčit lidem, kteří preferují během letů větší klid,“ uvedla společnost.

Cestovala se psem, aerolinky jí ho na nejrušnějším letišti světa ztratily

Cestování

Nejde o první společnost, která něco takového nabízí. Nízkonákladový dopravce Scoot, který patří pod Singapore Airlines, láká na spoje, které jsou k dispozici pouze lidem starším 12 let.

Anketa

Využili byste v letadle adults-only sekce?
Ano, i za příplatek
70,1 %
Ano, ale jen bez příplatku
24,7 %
Ne
5,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3104 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám