Hlavní obsah

Zlínská zoo je opět druhou nejnavštěvovanější v Česku. První je Praha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlínská zoologická zahrada je už třetím rokem druhou nejnavštěvovanější zahradou v ČR. Prvenství drží pražská zoo. Do zlínské zahrady loni zavítalo 473 580 lidí, což je zhruba o deset tisíc méně než v roce 2012. Do pražské zoo zamířil loni více než milión návštěvníků.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Velká část zlínského výběhu tapírů je postavená z bambusu.

Článek

„Nebýt počasí, které panovalo v dubnu a květnu, byla by návštěvnost určitě vyšší,“ podotkla mluvčí zlínské zoo Romana Bujáčková. Zároveň však uvedla, že má i navzdory menšímu poklesu z dosažené návštěvnosti radost.

Zahrada vloni získala například samce nosorožce tuponosého, který se zabydlel v nové expozici se dvěma samicemi, jež žily v zahradě už dříve. Zoo doufá v to, že se jí podaří založit chov, nosorožci se totiž v zoologických zahradách rodí jen vzácně.

Návštěvníky přilákala také samice tapíra čabrakového v nové expozici Hala-Bala. Na konci května se narodila dvě mláďata tygra ussurijského. Novinkou letošního roku bude nová expozice pro rejnoky mořské, ojedinělá bude tím, že lidé se budou moci rejnoků dotýkat.

Může se Vám hodit na Firmy.cz

Nejnavštěvovanější zoologickou zahradou je v Česku ta pražská. Za loňský rok si ji prošlo 1 115 091 návštěvníků.

Reklama

Výběr článků

Načítám