Hlavní obsah

Ženu měli vykázat z letadla kvůli astmatickému synovi. Nezvládl mít roušku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opustit letadlo společnosti American Airlines musela i se svými blízkými jedna z cestujících. Důvodem je podle ženy skutečnost, že její dvouletý syn trpící astmatem nezvládl mít nasazenou roušku. Stevard, který se ženou komunikoval, se k ní podle svědků choval hrubě a neempaticky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K incidentu došlo minulé pondělí na letu z Dallasu do Colorado Springs. Problém nastal už před odletem, když se Amanda Pendarvisová procházela se svým dvouletým synem uličkou, píše server New York Post. Žena na Facebook napsala, že k ní přistoupil stevard a řekl, aby si pohlídala dítě a nasadila si správně roušku.

„Klidně jsem odpověděla, že se omlouvám a že se snažím uchránit ostatní cestující od nevyhnutelného křiku. Jelikož jsme ještě stáli na zemi, chtěla jsem, aby se syn trochu hýbal, než budu nucena ho usadit na místo,“ napsala žena. Doplnila, že rouška jí sama sjela z nosu. „Měl nulové pochopení, empatii a jen soudil,“ okomentovala stevardovo chování žena.

Na Twitteru se objevilo několik videí, které zaznamenávají, jak se žena snaží svému synovi roušku nasadit, ten však křičí. Krátký klip zveřejnil i spolucestující Clay Travis. „Matku, jejíž syn neměl správně nasazenou roušku, vykopli z letadla. Dotáhli jsme to do bodu, kdy mají největší nuly pocit, že jsou vzorem ctnosti, protože nosí roušky,“ komentoval Travis.

Pendarvisová doplnila, že stevard jménem Carl trval na tom, aby měl dvouletý hoch správně nasazenou roušku po celou dobu letu, přestože ho zrovna přepadl astmatický záchvat. Žena mu později musela dát i inhalátor. „Nikdy předtím roušku neměl a mohu vás ujistit, že se jí bude bránit celou dobu,“ měla říct matka stevardovi. Toho neobměkčil ani chlapcův negativní test na covid.

Odletěli později

Stevard na ženu s jejím dítětem následně upozornil pilota, který skrze interkom cestujícím sdělil, že se let opozdí kvůli pasažérovi, jenž se neřídí pravidly.

„Bezva, teď mi v náručí křičí batole, a ještě jsem veřejně zostuzena personálem a je mi dáváno za vinu zpoždění letadla,“ napsala žena na Facebook. Následně ji měl stevard požádat, aby vystoupila. Pendarvisová si vzala věci a se synem a matkou, která s nimi společně cestovala, opustila palubu.

U odletové brány na rodinu čekali tři policisté. Ti podle Pendarvisové zcela evidentně předpokládali, že se budou muset vypořádat s nějakým agresivním odmítačem roušek.

Cestující jásali, když posádka nechala vyvést z letadla pár bez roušek

Cestování

Člen pozemního personálu aerolinek rodině později nabídl místo na dalším letu do Colorada. „Carle, doufám, že se k vám tohle dostane. Chci, abyste věděl, že jsem optimistka a věřím v to nejlepší v lidech. Nechci si hrát na oběť, ale doufala jsem, že projevíte aspoň trochu slušnosti. Jakmile jste však otevřel pusu, dokázal jste, že ve vás není kousek lidskosti,“ vzkázala žena přes sociální síť stevardovi.

Mluvčí American Airlines Andrew Trull později serveru New York Post potvrdil, že se letadlo na letišti v Dallasu muselo vracet k odletové bráně kvůli incidentu na palubě. Doplnil, že cestující se odmítala řídit instrukcemi posádky. „Poté, co s pravidly souhlasila, byly všechny dotčené osoby přeřazeny na další let do Colorado Springs,“ doplnil.

Podle mluvčího nikdo z posádky nevěděl, že dítě trpí astmatickými záchvaty. Důvodem pro vykázání měl být fakt, že se chlapec a jeho matka pohybovali v uličce, když letadlo mířilo na ranvej. Trull nicméně poznamenal, že po cestujících, kteří jsou starší dvou let, se zkrátka vyžaduje, aby měli ochranu dýchacích cest.

Aerolinky vyvedly z letadla neslyšící ženu. Nerozuměla pokynům letušky

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám