Hlavní obsah

Žena se před přistáním dobývala do kokpitu. Na letišti ji zatkla protiteroristická jednotka

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejmenovanou ženu musela na londýnském letišti Heathrow zatknout protiteroristická jednotka. Během přistávání se totiž dobývala do kokpitu, údajně velmi opilá. Policie ji umístila do vazby, uvedl server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K incidentu došlo v úterý na palubě letadla společnosti Malaysia Airways. Žena se začala rušivě projevovat už během letu, a když se stroj začal připravovat na přistání, cestující si to namířila do kokpitu, do nějž se chtěla dostat násilím.

„Zábavné, zrovna jsem přistál na Heathrow. Malaysia Airlines uzemňují lety, takže jsem to stihl jen tak tak. Na letišti na palubu dorazila protiteroristická policie, aby zatkla někoho, kdo se snažil dostat do kokpitu,“ popsal událost jeden z pasažérů.

Společnosti uzemňují lety

Policie i mluvčí Malaysia Airlines potvrdily, že k zásahu skutečně došlo a žena byla umístěna do vazby. Údajně byla v podnapilém stavu. „Posádka rychle zareagovala a vyřešila situaci, aniž by to mělo vliv na pohodlí ostatních cestujících. Na letišti si pasažérku převzala policie,“ okomentoval mluvčí společnosti.

Dodal, že Malaysia Airlines pokračují v letech směrem do Velké Británie i z ní. Jedinou restrikcí je, že cizincům není povolen vstup do Malajsie.

Mnoho společností bylo nicméně nuceno velkou část flotily uzemnit. Mezi nimi i ČSA a Smartwings nebo nízkonákladové aerolinie Ryanair. Dopravci proto cestujícím v mnoha případech nabízejí bezplatnou změnu termínu.

Cestující při hádce plivl na letušku a vlepil jí facku

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám