Hlavní obsah

Žena objevila v pronajatém ubytování skrytou kameru. Mířila na sprchu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O nepříjemný zážitek se prostřednictvím sociální sítě TikTok podělila Kennedy Calwellová. Ta s partou kamarádek vyrazila na výlet do Vancouveru, aby tam společně oslavily třicáté narozeniny jedné z účastnic. V ubytování pronajatém přes Airbnb však ženy objevily skrytou kameru, kterou majitel zřejmě využíval ke šmírování hostů. Ubytovací platforma sdělila, že případ prošetřuje.

Foto: Profimedia.cz

Ženy měly nemovitost pronajatou skrze Airbnb (ilustrační foto)

Článek

Calwellová pro server Stuff uvedla, že jedna z jejích kamarádek měla od začátku pocit, že je někdo pozoruje; ostatní ji však považovaly za paranoidní. „Myslely jsme, že to jen přehnaně dramatizuje, ale prohlédly jsme každou sprchovou hlavici, všechny rámečky, kliky, zkrátka celý dům,“ řekla.

Nakonec ženy objevily v koupelně podezřelý předmět a po chvilce zkoumání zjistily, že jde skutečně o skrytou kameru namířenou přímo na sprchu. Kontaktovaly proto policii, která podle serveru Independent našla v ubytování kamer hned několik.

@kennedyallegedly

Thank you Tiktok for saving the day #airbnb #stalker #hiddencameras #creepy

♬ original sound - kennedy

„Osobně se vážně stydím kvůli všem těm hrozným věcem, které jsem v koupelně předchozí noc dělala,“ vtipkovala Calwellová ve videu na TikToku. „Částečně jsem byla přesvědčená, že není kamera pravá, ale pak policisté našli další, a my se tu předchozí noc sprchovaly,“ uvedla žena s tím, že majitel nemovitosti později prohlásil, že o kamerách neměl tušení.

Airbnb zatím přestalo inkriminovanou nemovitost na svých stránkách nabízet. „Skryté kamery jsou zakázané. Návštěvnicím jsme poskytli refundaci a celou věc prošetřujeme,“ uvedl mluvčí ubytovací platformy.

Podvedl ji na Airbnb. Žena ho vypátrala a chtěla ho napráskat rodičům

Cestování

Šlo o zásuvky

V polovině července se po policejním vyšetřování nakonec ukázalo, že nahlášená zařízení byla elektrickými zásuvkami, které neobsahovaly kamery, objektivy ani žádný typ záznamových zařízení. Společnost Airbnb proto obnovila činnost hostitele provozovaného ubytování a uvedla, že výsledky šetření snad hosty uklidnily.

Reklama

Výběr článků

Načítám