Hlavní obsah

Žena chtěla opustit letadlo, kde většina lidí neměla roušku. Bála se o zdraví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na vlastní žádost chtěla opustit letadlo jedna z pasažérek aerolinek Jetstar. Nejmenovaná žena, která cestovala mezi novozélandskými městy Wellington a Queenstown, tak učinila kvůli tomu, že většina lidí na palubě neměla nasazenou roušku. A jelikož trpí onemocněním plic, bála se, aby se nevystavila nadměrnému riziku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Žena, která si přála zůstat v anonymitě, se se svým zážitkem svěřila novozélandskému serveru Stuff. Popsala, jak nastoupila do letadla a spatřila masu lidí bez roušek, odhadem tak 70 procent z celého osazenstva. Z obav před případnou nákazou covidem-19, která by jí vzhledem k plicnímu onemocnění mohla ublížit, požádala okolní cestující, aby si roušky nasadili. Ti se však ženě vysmáli a odmítli.

Pasažérka proto oslovila posádku. „Řekla jsem, že budu muset vystoupit z letadla, protože se necítím bezpečně,“ cituje server Independent ženu. Zaměstnanci ženu přesvědčili, aby na palubě setrvala, a nabídli jí sedadlo v prázdné části letadla. Cestující však cítila, jak na ni ostatní zírají a špitají si.

„Nejsem nervózní člověk, jsem poměrně sebevědomá a zvládám krizové situace. Ale v letadle jsem se ke konci už klepala,“ okomentovala žena. Doplnila, že posádka byla nápomocná a umožnila jí v cíli vystoupit jako první, aby se vyhnula konfrontaci s ostatními lidmi.

Se společností Jetstar už přesto letět nechce. „Jsou nekompetentní, nehledí na povinnosti,“ míní žena.

Roušky jsou povinné

Navzdory tomu, že je většina osazenstva letadla neměla, jsou roušky na Novém Zélandu v hromadné dopravě povinné. Existují sice výjimky, ale k jejich udělení potřebují cestující třeba lékařské potvrzení. Společnost Jetstar navíc vyžaduje buď potvrzení o očkování, nebo negativní test, aby mohli pasažéři nastoupit.

Mluvčí společnosti uvedl, že tento konkrétní případ nemůže ověřit, ale posádka si je prý vědoma toho, že množství cestujících odmítá nosit roušky.

Cestující do sebe nalila několik vín, na letišti pak udeřila policistu

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám