Hlavní obsah

Cestující do sebe nalila několik vín, na letišti pak udeřila policistu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britka Lotta Kemppinenová způsobila na letu společnosti Finnair značný poprask. Během cesty z Helsinek do Londýna, jež se udála loni na Štědrý den, vypila několik malých lahví vína, opakovaně si odmítla nasadit roušku a na letišti Heathrow přetáhla policistu kosmetickou taštičkou. Soud jí nyní uložil zaplatit pokutu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Žena pocházející z Bristolu měla pít už před nástupem na palubu. V letadle pak v opilosti obtěžovala spolucestujícího a i přes zhruba patnáctkrát zopakovanou výzvu, aby měla nasazenou roušku, tak odmítala učinit, píše server Independent. Po přistání na londýnském letišti Heathrow ji přišel eskortovat policista, kterého pasažérka udeřila.

„Asi 20 minut po odletu si začala být posádka vědoma obžalované, protože jiný cestující si od ní chtěl odsednout,“ okomentoval u soudu žalobce James O’Connel. „Obžalovaná se poté ptala, zda by mohla dostat více vína, přitom už měla dvě malé lahve,“ doplnil s tím, že posádka se později musela Kemppinenovou zabývat zevrubněji.

Personál si proto u přistání musel vyžádat přítomnost policisty. Soudu byl jako důkaz podán videozáznam, na němž žena plakala na podlaze letadla, když měla být vyvedena.

Ženin obhájce tvrdil, že Kemppinenová bere antidepresiva, proto na ní měl alkohol negativní efekt. Trpí navíc úzkostí kvůli létání. Tento argument však u soudu neuspěl a žena musí zaplatit pokutu ve výši tisíc liber (29 tisíc korun) za to, že byla opilá, a musí také uhradit soudní výlohy.

Cestující chtěl otevřít dveře během letu. Letuška ho udeřila konvičkou

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám