Hlavní obsah

Zdražení lanovky na Sněžku turisty neodradilo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O prázdninách došlo ke zdražení lanovky z Pece na Sněžku o deset procent na 680 korun za obousměrnou jízdenku a 360 za jednosměrnou pro dospělého. Rodinu s dvěma dětmi tak přijde výlet lanovkou na Sněžku spolu s parkovným na skoro 2300 korun.

Foto: Profimedia.cz

Na Sněžku míří stále množství lidí

Článek

„Představa, že po zvýšení cen jízdného na měsíce červenec a srpen počet přepravovaných lidí klesne, se ukázala lichá. Pasažérů je zatím stejně jako ve srovnatelném období loňského roku, kdy Krkonoše stihl postcovidový boom,“ konstatoval šéf městem vlastněné společnosti Lanová dráha Sněžka Jiří Špetla.

„Prázdninové zdražení zdaleka nepokryje provozní výdaje, jež vzrostly o jednu třetinu. Zbytek roku zůstává ceník stejný,“ podotkl.

Prázdninové zvýšení cen platné pro jednu z nejvyhledávanějších lanovek v České republice odsouhlasila dozorčí rada pecké akciovky. „Ceny nejsou konečné a lze je podle aktuální situace měnit,“ podotkla starostka Pece a předsedkyně představenstva městské společnosti Ilona Karlíková (nezávislá).

Třicetiprocentní slevu na lanovku mají držitelé karty hosta ubytovaní v Peci pod Sněžkou a desetiprocentní hosté z hotelů a penzionů z východních Krkonoš. Těch ale ve frontě u dolní stanice stojí minimum. Vesměs jde o jednodenní návštěvníky a turisty z různých lokalit nejvyšších českých hor.

Krkonoše ničí turisté. Omezit je nelze

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám