Hlavní obsah

Zastihne vás během dovolené déšť? Zaplatíme vám, tvrdí singapurský hotel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nevlídné počasí dokáže občas pěkně pokazit dovolenou. Hotel v Singapuru chce však hostům proplatit jeden den pobytu, pokud jim do jejich plánovaných aktivit hodí vidle déšť. Lákavá nabídka se ovšem nebude týkat úplně všech a má i několik háčků.

Foto: Profimedia.cz

V Singapuru prší průměrně 171 dní v roce (ilustrační foto).

Článek

V Singapuru prší průměrně 171 dní v roce. Hotel InterContinental chce proto vyjít hostům vstříc a v případě, že jim deštivé počasí neumožní věnovat se naplánovaným aktivitám, proplatí jim jeden den pobytu. Informuje o tom server CNN.

„Povídal jsem si s přáteli o tom, co přijde v odvětví luxusního cestování dál, a jeden z nich vtipkoval, že umět zaručit dobré počasí by to povýšilo na novou úroveň,“ uvedl manažer hotelu Andreas Kraemer. A tak se zrodil balíček nazvaný Rain Resist Bliss, jehož název by se dal přeložit jako Blažená odolnost vůči dešti.

Nárok na proplacení deštivého dne ale nebude mít každý. Podle ubytovacího zařízení bude muset pršet alespoň 120 minut v kuse během vyhrazených čtyřhodinových bloků v průběhu denních hodin. Zároveň bude balíček k dispozici jen lidem ubytovaným v apartmá, jejichž cena začíná na 850 singapurských dolarech (asi 14 790 korun), avšak cena prezidentského apartmá šplhá až na 4500 singapurských dolarů (přes 78 tisíc korun).

Nejvytíženější letecké trasy roku 2023? Nejvíce se cestovalo do Singapuru

Cestování

Pokud už hosté peníze za deštivé počasí dostanou, bude to ve formě poukázky, kterou musejí v průběhu jednoho týdne v hotelu uplatnit. Částka bude ekvivalentem ceny pobytu za jednu noc v pokoji, v němž budou hosté ubytovaní.

I za deště je možností dost

Kraemer nicméně uvádí, že i během deštivého dne se dá v Singapuru najít vyžití. Osobně by doporučil Muzeum asijských civilizací, prohlídku pivovaru Tiger nebo nákupy v místní pobočce japonského knihkupectví Kinokunija.

Singapurský hotel není první, který pojistky proti dešti zavedl. Loni podobný koncept představil hotel Renwick na Manhattanu v New Yorku, jenž má proplácet nikoliv jeden den, ale každý, který proprší. I v tomto případě je ale třeba splnit několik kritérií.

Bude během dovolené pršet? Dáme vám refundaci, slibuje hotel

Cestování

Může se vám hodit na Firmy.cz: Zájezdy do Asie

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám