Hlavní obsah

Nejvytíženější letecké trasy roku 2023? Nejvíce se cestovalo do Singapuru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Singapurské letiště Changi je považováno za jedno z nejlepších i nejmodernějších na světě. Je ale rovněž jedním z nejrušnějších. Právě na něj totiž směřovaly hned tři z deseti nejvytíženějších leteckých linek roku 2023. Vyplývá to z analýzy společnosti OAG, která zohledňovala čistě množství prodaných míst na jednotlivých letech.

Foto: Profimedia.cz

Na singapurské letiště Changi směřovaly tři z deseti nejvytíženějších spojů.

Článek

Drtivá většina nejvytíženějších leteckých spojení byla uskutečněna v Asii či na Blízkém východě. Tou vůbec nejrušnější trasou je Kuala Lumpur–Singapur, druhou pozici má spoj mezi Káhirou a saúdskou Džiddou. Třetí příčka pak náleží lince Hongkong–Tchaj-pej.

Na první zmíněné trase mezi malajsijským Kuala Lumpurem a Singapurem se v uplynulém roce prodalo 4,9 milionu míst. Server CNN poznamenává, že spoj trvající něco málo přes hodinu často využívají lidé, kteří dojíždějí za prací; letadlo je pro ně mnohdy komfortnější a samozřejmě i rychlejší než auto.

Do Singapuru ale směřovala i sedmá nejvytíženější linka, a to z Jakarty, či devátá z Bangkoku. Jediným zástupcem mimo region Asie a Blízkého východu je spoj z newyorského letiště JFK na Londýn-Heathrow. Tomu patří osmá pozice.

Asie pak dominuje i žebříčku nejvytíženějších domácích linek, na prvním místě je spoj z jihokorejského ostrova Čedžu do hlavního města Soulu. Následují dvě trasy v Japonsku, vietnamská linka z Hanoje do Ho Či Minova Města nebo mezi australskými městy Melbourne a Sydney.

Nejvytíženější letecké linky roku 2023
1. Kuala Lumpur–Singapur
2. Káhira–Džidda
3. Hongkong–Tchaj-pej
4. Soul-Inčchon–Ósaka-Kansai
5. Soul-Inčchon–Tokio-Narita
6. Dubaj–Rijád
7. Jakarta–Singapur
8. New York-JFK–Londýn-Heathrow
9. Bangkok-Suvarnabhumi–Singapur
10. Bangkok-Suvarnabhumi–Soul-Inčchon

Na nejlepším letišti světa by brzy neměly být potřeba pasy

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám