Hlavní obsah

Zámecká věž v Karlových Varech se otevře veřejnosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zámecká věž nad Tržní kolonádou se v sobotu 25. června v poledne otevře po několika letech veřejnosti. Stane se tak při příležitosti prvního výročí zápisu Karlových Varů spolu s dalšími deseti evropskými městy na seznam světového dědictví UNESCO.

Foto: Rudolf Voleman , Právo

Zámecká věž z pohledu ze střechy Vřídelní kolonády.

Článek

Město Karlovy Vary díky podpoře kraje v podobě dotace dva miliony korun připravilo interaktivní expozici, která návštěvníkům přiblíží tuto mezinárodní památku.

Přístup výtahem

Zámecká věž je pozůstatkem hradu, který nechal vystavět v roce 1349 Karel IV. Zajímavostí je možný přístup na věž výtahem. „Expozice podtrhuje principy zápisu a výjimečnost nejen našeho města, ale celého společenství Great Spa Towns of Europe,“ uvedla UNESCO koordinátorka pro Karlovy Vary Lucie Sochorková.

Kam v Karlových Varech? Tipy na výlety ve městě i do přírody

Tipy na výlety

Otevření Zámecké věže a přípravu výstavy zajistila Kancelář architektury města Karlovy Vary (KAM KV) ve spolupráci s karlovarským infocentrem, které je zároveň provozovatelem této budovy.

„Ke spolupráci jsme si přizvali odborníky z různých oborů. Vizuální a technickou stránku výstavy připravilo kreativní studio 3dsense, které má v tomto směru mnoho zkušeností,“ uvedl Karel Adamec, ředitel KAM KV.

Pro návštěvníky je na slavnostní otevření nachystaný kromě samotné expozice také doprovodný program. Ze Zámecké věže zaznějí fanfáry Karlovarského symfonického orchestru. Návštěvníci se mohou také těšit na přednášku historika architektury Lubomíra Zemana o historii Zámecké věže. Vstup bude v den otevření pro všechny návštěvníky zdarma.

Vstupenky na místě

Výstava bude po slavnostním otevření k dispozici každý den od deseti hodin dopoledne do šesti hodin večer, přičemž vstupenku za padesát korun pro dospělého bude možné pořídit přímo na místě. Studenti, ZTP, důchodci a děti do šesti let platí polovic.

Zapadlý kostel v Lukové se stal mekkou turistů

Tipy na výlety

Reklama

Výběr článků

Načítám