Hlavní obsah

Zahrady Pražského hradu se po pěti měsících otevřely návštěvníkům

Právo, sts

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První dubnový den otevřely brány pět měsíců uzavřené zahrady Pražského hradu. Nadechnout se do jara probuzené Prahy návštěvníci od pátku mohou i ve Valdštejnské zahradě v areálu Senátu. Vstup je zdarma a otevírací doba je letos prodloužena do 22 hodin.

Foto: Profimedia.cz

Ledeburská zahrada

Článek

Turisty láká také Vrtbovská zahrada, která rozšířila řady exotických opeřenců v obří voliéře ve spodní části kaskádovité zahrady, která nabízí jeden z nejkrásnějších pohledů na historické centrum města. Za vstup do této zahrady ovšem dospělí zaplatí 56 korun. Děti mají vstup o osm korun levnější.

Foto: Stáňa Seďová, Právo

Vrtbovská zahrada láká návštěvníky na kaskádovité uspořádání, z něhož je nádherný výhled.

Stejně tak je třeba uhradit vstupné do pěti terasovitých palácových zahrad, které jsou na opačné straně ve svahu pod Pražským hradem.

Foto: Profimedia.cz

Velká Pálffyovská zahrada

V Ledeburské, Malé a Velké Pálffyovské, Kolowratské a Malé Fürstenberské zahradě je kromě pečlivě opečovávané květeny také řada soch, kašen a altánků. V zahradách najdou návštěvníci klid, ticho a romantická panoramata uprostřed pulsujícího města až do konce října.

Foto: Profimedia.cz

Fürstenberská zahrada

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám