Hlavní obsah

Za dovolenou si zaplaťte sami, vyzývá kampaň bloggery a influencery

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bloggeři a influenceři z Instagramu, kteří se leckde dostanou zadarmo, by si měli za dovolenou zaplatit. Vyzývá je k tomu iniciativa #PayingOurWay, podle které tímto způsobem nejlépe pomohou cestovnímu ruchu, jenž je živí, píše server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Iniciativu spustila Ana Silva O’Reillyová, která se sama živí bloggováním o cestování. Podle ní by její kolegové měli nyní upustit od navazování spoluprací například s hotely a za své výlety si zaplatit jako každý jiný. Obvykle totiž tito lidé dostávají pobyty zdarma oplátkou za to, že resorty propagují na svých instagramových účtech. O’Reillyová si myslí, že by nyní tito lidé měli obsah vytvářet i zdarma.

„Dopad pandemie na cestovní ruch je obrovský, některé menší podniky se mohly ocitnout i v situaci, kdy mají problém postavit se zpět na nohy. My bloggeři a influenceři jsme s turismem neodmyslitelně spojeni, a pokud se cestovní ruch z téhle krize nedostane, nezůstane nám moc materiálu, o kterém budeme moci psát,“ vysvětlila O’Reillyová.

Doplnila, že některým podnikům potrvá, než opět budou moci s někým spolupracovat, do té doby by si lidé měli plánovat vlastní výlety a sdílet zážitky nezávisle na tom, zda k nim budou mít přístup zdarma, či nikoli. „Proto jsem spustila hnutí #PayingOurWay,“ vysvětlila žena.

O’Reillyová se prý kvůli pandemii rozhodla platit si i v následujících letech minimálně polovinu pobytů. Uznává ovšem, že takový model není pro spoustu bloggerů proveditelný. Cílem iniciativy je podle ženy ale především inspirovat ostatní a pomoci cestovnímu ruchu přežít těžkou dobu.

Cestovatelům se nejvíce stýská po pyramidách a Bali, ukazují data z Instagramu

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám