Hlavní obsah

Z Brna do Thajska za jedenáct hodin. První přímý let je již ve vzduchu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cesty do exotiky budou pro Moravany zase o něco kratší. Ve středu po jedné hodině ranní odstartoval z brněnského letiště první let na thajský Phuket. Za pravidelným týdenním spojem je spolupráce cestovní kanceláře Čedok a italských aerolinek Neos.

Foto: archiv cestovní kanceláře

První přímý let z Brna na thajský Phuket odstartoval v úterý večer.

Článek

Letiště Brno letos překonalo historický milník. Během prvních deseti měsíců roku 2023 odbavilo přes 664 tisíc cestujících. Z Brna mohli pasažéři letecky vyrazit do desítek destinací, mezi nejoblíbenější patřily Londýn, Antalya, Burgas, Marsa Alam a Hurghada.

„Odbavení historicky první dálkové linky s cestujícími je pro nás třešničkou na dortu letošní rekordní, vydařené sezony. Pro letiště to je premiéra hned v několika ohledech. V rámci přípravy na odbavení dreamlineru, tedy letounu typu Boeing 787-9, jsme museli například žádat Úřad pro civilní letectví o schválení provozu nadlimitního letadla. Také musíme uplatňovat speciální postup pro pojíždění a parkování letadla této velikosti na pohybových plochách. Většina zbylých postupů je stejná jako u ostatních letů, které běžně odbavujeme,“ popsal Radek Lang z Letiště Brno.

Krabi není ostrov? Češi objevují díky přímému letu jih Thajska

Cestování

Thajsko je v kurzu

Thajsko je pro Čechy vysoce populární, kombinace půvabných scenerií, koupání v průzračném, teplém moři, chutná gastronomie a buddhistické památky z něj činí oblíbenou destinaci jak pro mladé a batůžkáře, tak pro rodiny s dětmi.

Foto: Taťána Kynčlová, Novinky

Thajsko skýtá mnohá lákadla.

„První odlety z brněnského letiště do Thajska jsou kompletně vyprodané, potěšil nás také zájem o přímé lety i na další termíny během celé zimní sezony. Vážíme si toho, že v Čedoku píšeme další milník letectví, kdy bude z Brna odlétat každé úterý večer dálkové letadlo, a poprvé se tak dostanou turisté pohodlně a jednoduše bez přestupu do exotiky ze široké spádové oblasti Moravy i sousedního Slovenska,“ okomentoval spuštění provozu nové dálkové destinace zástupce cestovní kanceláře Miroslav Kubáč.

Lety z Brna míří konkrétně na thajský ostrov Phuket, ale otevírají možnost dovolené i v oblasti nedalekého Khao Laku. Lety operuje italská společnost Neos, do jihovýchodní Asie se turisté vypraví na palubě Boeingu 787 Dreamliner o celkové kapacitě 359 cestujících ve třídách economy a business light.

KVÍZ: Jak znáte exotickou oblast zaslíbenou filmařům a baťůžkářům?

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám