Hlavní obsah

Ve Vietnamu otevřou nejdelší prosklenou lávku na světě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vietnam se bude od konce dubna pyšnit novým unikátem. V zemi otevřou údajně nejdelší prosklenou lávku pro pěší na světě, její celková délka bude 632 metrů. Rozdělena bude na dvě části, a to na samotný most přes rokli a stezku při skalním úbočí.

Foto: Profimedia.cz

Most se má otevřít 30. dubna (ilustrační foto).

Článek

Most Bach Long vznikl ve venkovské oblasti Moc Chau na severu země. Podle serverů Vietnam Insider či Laotian Times usilují úřady o zápis do Guinnessovy knihy rekordů. Samotný most přes rokli má mít na délku 290 metrů, prosklená stezka podél skal měří 342 metrů. Od země stavbu dělí kolem 150 metrů.

Konstrukce je zhotovena ze silného třívrstvého skla francouzského výrobce Saint Gobain, lana byla dovezena z Jižní Koreje. Pro zajištění bezpečnosti však bude na lávku v jeden moment vpuštěno maximálně 500 návštěvníků.

Most má být poutavě nasvícen a větší zážitek mají umocnit také zvukové efekty. Není však zcela jasné, jaké to budou. Některé prosklené lávky v Číně například simulují efekt praskajícího skla.

Most by se měl podle dosavadních informací zpřístupnit už 30. dubna a půjde o nejvýznamnější událost oblasti Moc Chau, která se nachází asi 200 kilometrů od hlavního města Vietnamu Hanoje.

Dosavadním nejdelším skleněným mostem pro pěší na světě se může pyšnit Čína. Most v oblasti Chuang-čchuan je dlouhý 526 metrů a je natolik široký, že po něm mohou projet také auta. Čína má i druhý nejdelší skleněný most, a to Čang-ťia-ťie, jenž měří 430 metrů.

Evropu a Asii nově spojuje nejdelší visutý most na světě

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám