Hlavní obsah

Ve švédském muzeu vytvořili krytý les, návštěvníci v něm mohou přespat

Fotografické muzeum Fotografiska ve Stockholmu láká návštěvníky na nevšední zážitek. Jako součást jedné z expozic zde vznikl vnitřní krytý „les“, ve kterém lze přespat. Ojedinělá místnost nabízí hostům možnost užít si poklid jako v přírodě, uvádí instituce. Přespání vyjde na 2500 švédských korun (zhruba 5330 korun českých).

Foto: Profimedia.cz

Lesní místnost najdou návštěvníci ve stockholmském muzeu Fotografiska (ilustrační foto).

Článek

Nocleh v lesní místnosti je časově omezen, muzeum ho nabízí pouze ve třech termínech, a to 28. února, 1. a 2. března. V rámci běžné prohlídky bude však pokoj k vidění až do dubna.

Místnost je nazvaná ForRest, což je anglická slovní hříčka, v níž se ukrývá slovo les, ale zároveň i spojení „k odpočinku“. Jde o součást expozice In Bloom (V rozkvětu). „Tento tematický lesní pokoj nabízí návštěvníkům možnost ponořit se do omlazujících účinků přírody,“ uvedlo muzeum.

Za zmiňovanou částku 2500 švédských korun nedostanou hosté pouze nocleh, ale také večeři o pěti chodech, snídani a bezplatný vstup do celé expozice In Bloom. Všechny vybrané peníze chce muzeum věnovat organizaci Naturavet, která se zabývá ochranou švédských lesů, píše server Independent.

„Neustále hledáme nové způsoby, jak obohatit naše návštěvníky. Chceme, aby si tu užili kouzelný čas a spoustu zábavy, je vzrušující, že jim můžeme poprvé nabídnout i přespání,“ uvedla šéfka muzea Elin Frendbergová. „Tohle jaro u nás bude příroda klíčovým tématem,“ doplnila.

Expozice podle muzea zkoumá, jakým způsobem jsou lidé závislí na přírodě. Fotografové, kteří se na práci podíleli, se také zamýšleli nad propojením přírody a umění.

FOTO: Na malebném severském souostroví žije víc ovcí než lidí

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám