Hlavní obsah

Vandalové v americké rezervaci zničili prastarý pískovcový útvar. Jen tak pro zábavu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři turisté zničili v americké rekreační oblasti Lake Mead prastarý skalní útvar. Nešlo o nehodu, ale o zcela záměrný čin, dva muže a jednu dívku se totiž podařilo zachytit na kameru. Správa rezervace proto žádá veřejnost o pomoc s identifikací vandalů, kterým v případě zadržení hrozí právní následky.

Foto: Profimedia.cz

Oblast Lake Mead se rozkládá na více než 600 tisících hektarech.

Článek

K incidentu došlo u pěší stezky Redstone Dune Trail, která je lemována mnoha krásnými skalními útvary. Vandalové si vybrali za cíl jeden z nich. Video zachycuje dva muže, jak do pískovce divoce buší, dokud se nezbortí, načež přihlížející mladá dívka zakřičí. Informuje o tom server CNN.

Škoda na skalním útvaru, který se formoval dlouhých 140 milionů let, je podle správy rezervace nevratná. „Proč by tohle někdo dělal místu, které je tak nádherné? Je jedno z mých nejoblíbenějších v parku a oni ho jen tak zničí. Nechápu to,“ okomentoval mluvčí správy John Haynes.

Video bylo pořízeno 7. dubna, správa parku se obrátila na veřejnost s prosbou o pomoc s identifikací vandalů. Pokud budou chyceni, hrozí mužům, kteří útvar zničili, právní následky. Mohou strávit nějaký čas za mřížemi nebo zaplatit vysoké pokuty, uvedl Haynes.

Navštíví ji přes šest milionů lidí

Rekreační oblast Lake Mead se rozprostírá na více než 600 tisících hektarech ve státech Nevada a Arizona. Láká na krásné výhledy nebo dvě vodní nádrže. Park ročně navštíví kolem šesti milionů turistů.

Kvůli masivní rozloze pomáhají s dohledem rangerům právě návštěvníci. Haynes je proto vyzývá, že pokud uvidí jakékoliv nevhodné chování, mají ho natočit a správu o něm informovat. „Je vážně důležité, abyste nám dali vědět,“ tvrdí mluvčí.

Americké letiště testuje systém, který by mohl zpříjemnit i změnit cestování

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám