Hlavní obsah

V USA chystají nejstrmější horskou dráhu na světě

Milovníci adrenalinu by měli zbystřit. V americkém zábavním parku Six Flags Fiesta Texas totiž chystají horskou dráhu, která bude disponovat údajně nejstrmějším sešupem na světě. Konkrétně nabídne 45,7 metru kolmý pád pod úhlem 95 stupňů. Celkově bude dlouhá asi 762 metrů, uvádí server Stuff.co.nz.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle šéfa texaského parku Jeffreyho Sieberta nabídne horská dráha Dr. Diabolical’s Cliffhanger hned několik intenzivních elementů. Kromě dramatických sešupů a zákrut to bude i vysoká rychlost. „Jistě se brzy stane favoritem návštěvníků,“ myslí si Siebert.

Atrakce nese jméno komiksové postavy Doctor Diabolical od společnosti DC. O ní se návštěvníci více dozvědí v průběhu ďábelské jízdy, během níž pojedou rychlostí až 96,5 kilometru v hodině. Celkem sedačky pojmou 21 pasažérů.

„Dr. Diabolical tvrdí, že má elixír z fontány mladí, který je schopen uchovat život. Nic netušící návštěvníky láká k tomu, aby se připojili k jejímu pokusu, ti ale netuší, že je ve skutečnosti využívá k naplnění svého ďábelského plánu,“ uvádí zábavní park o rekordní atrakci.

Otevření dráhy je plánováno na příští rok, kdy park v San Antoniu oslaví 30 let.  Nepůjde o jedinou novou atrakci, na kterou park láká. Ještě letos se má otevřít volný pád, který se má s návštěvníky i různě točit.

Rekordní horská dráha v Saúdské Arábii pojede rychlostí až 250 kilometrů v hodině

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám