Hlavní obsah

V Thajsku chtějí turisty hlídat pomocí digitálních náramků

Michael Švarc, Novinky, Michael Švarc

Turisté mířící do Thajska budou možná povinni nosit během pobytu digitální náramek. S jeho pomocí by úřady chtěly návštěvníky trasovat, zařízení by mělo kontrolovat zejména jejich zdravotní stav a měřit teplotu. V případě vyšších hodnot by pak náramek automaticky kontaktoval nejbližší zdravotnické orgány.

Foto: Profimedia.cz

Bangkok (ilustrační foto)

Článek

Thajsko se turistům otevřelo po sedmi měsících teprve v průběhu října, a to navíc ve velmi omezeném rozsahu. Příchozí musejí v zemi pobýt nejméně měsíc, přičemž první dva týdny stráví v karanténě.

Jejich následný pohyb by mohl být v budoucnu monitorován právě chytrým náramkem, píše s odvoláním na list Pattaya News server Independent. Kromě toho, že by zařízení měřilo teplotu, turisté by se skrze něj mohli také zeptat na cestu, pokud by se někde ztratili.

Turistická víza jsou aktuálně vydávána jen občanům z málo rizikových zemí. Ti, kteří do Thajska přeci jen chtějí v této době zamířit, například za rodinou, musejí dokládat množství dokumentů. Například potvrzení od lékaře, negativní PCR test na koronavirus a také pojištění, které v případě nutnosti pokryje léčebné výlohy.

Thajsko patří sice k nejpopulárnějším destinacím jihovýchodní Asie, ale s plnohodnotným otevíráním hranic vyčkává podobně jako mnohé další destinace v regionu. Podle posledních informací je turistům přístupný zatím jen ostrov Phuket.

Nejžádanější destinací na líbánky je Bali, ukázal průzkum

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám