Hlavní obsah

V Saúdské Arábii staví největší akvapark na světě. Nabídne na 22 sjezdů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Saúdské Arábii aktuálně vzniká vodní park, který má být po dokončení tím vůbec největším na světě. Pokryje plochu o rozloze takřka 338 tisíc metrů čtverečních, rozdělen bude do devíti tematických částí. Má jít o centrum sportu, zábavy i kultury celého království; do země má, podobně jako další megalomanské projekty, přitáhnout také turisty.

Foto: Profimedia.cz

Vodní svět bude rozdělen do celkem devíti různých sekcí.

Článek

Akvapark Qiddiya vzniká nedaleko hlavního města země Rijádu a stojí za ním architektonická firma Dewan. Projekt, podobně jako řadu dalších, zaštiťuje korunní princ Muhammad bin Salmán. „Jsme neuvěřitelně potěšeni, že můžeme přispět k realizaci tohoto ojedinělého projektu. Jsme plně oddáni princově vizi a těšíme se na další rozvoj a růst království,“ uvedl šéf společnosti Dewan Ammar al-Asám.

Rozlehlý vodní svět bude podle serveru Luxury Launches rozdělen do celkem devíti sekcí inspirovaných saúdskými národními zvířaty. Ponesou jména jako Velbloudí skála, Doupě, Pastviny či Arabský vrchol. Park nabídne na 22 sjezdů v podobně tobogánů a skluzavek.

Bude šetřit vodu

Autoři projektu vyzdvihují revoluční technologie, díky nimž se bude mimo jiné šetřit voda, a to až o 75 procent. Omezí se také její odpařování, které by mohlo uprostřed pouště leckomu způsobovat vrásky.

Foto: Profimedia.cz

Park vzniká nedaleko hlavního města Saúdské Arábie Rijádu.

Foto: Profimedia.cz

Akvapark využije technologie, které budou šetřit vodou.

V budoucnu půjde také o centrum, které bude sloužit k různým utkáním ve vodních sportech, podle korunního prince půjde také o středobod kultury a zábavy v celém regionu a o lákavý výletní cíl pro turisty. V areálu se mají nacházet sportovní haly, prostory pro pořádání koncertů a podobně.

Podle serveru Scoop Empire bude součástí komplexu také zábavní park z řetězce Six Flags, jenž patří k největším provozovatelům zábavních parků na světě. Tato část se bude více zaměřovat na suchozemské aktivity a nabídne na 28 atrakcí.

Saúdové budou hostit zimní hry. Postaví kvůli nim futuristický skiareál v poušti

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám