Hlavní obsah

V Safari Parku Dvůr Králové začal Týden duchů plný dýní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Safari Parku Dvůr Králové nad Labem začal v sobotu Týden duchů, který potrvá do 29. října. Areál zoo zaplnily stovky kilogramů dýní, kterých stále přibývá. Návštěvníci z nich mohou vydlabávat dýňová strašidla.

Foto: Profimedia.cz

Týden duchů v Safari Parku Dvůr Králové nad Labem se nese i ve znamení dýní.

Článek

Vrcholem Týdne duchů, který je inspirovaný anglosaskou halloweenskou tradicí, bude v sobotu 28. října podvečerní strašidelná stezka. Děti na ní budou plnit různé úkoly.

„S návštěvností jsme spokojeni, přeje nám počasí. Zatím přišlo okolo 2100 návštěvníků. Dýně neustále přibývají, předpokládáme, že na strašidelnou stezku bude výzdoba nejmasivnější. Páteř výzdoby nyní tvoří výrobky našich kolegů, které vytvořili v dílnách. Jsou tam veliké masky s domorodou tematikou nebo makety připomínající hlavy šelem,“ řekl v sobotu mluvčí safari parku Michal Šťastný.

Podle něj by mohlo být shromážděno do příští soboty v areálu safari parku okolo deseti tun dýní. Připomněl, že ve čtvrtek 26. října bude připraven program zaměřený na českou přírodu v rámci oslav podzimních prázdnin, na kterém zoo spolupracuje s Lesy ČR.

Svět koster i dýňové pokrmy

„Novinkou letošního ročníku Týdne duchů jsou komentované prohlídky v rozšířené expozici Svět koster,“ uvedl Šťastný. Ve Světě koster je k vidění několik stovek exponátů včetně například kostí nosorožců bílých severních.

Foto: Profimedia.cz

Na dýních si v tomto týdnu smlsnou návštěvníci zoo i stálí obyvatelé.

Areál kromě svítících dýňových luceren ozdobí také tematické africké dekorace nebo přerostlé dýně. K dlabání dýní by si lidé měli přinést vlastní nástroje. „Dýně doplní i jídelníček zvířat, chovatelé ke krmení podají lidem výklad. Dýňová jídla jsou v nabídce pro návštěvníky i v restauraci v areálu safari parku,“ řekl Šťastný.

Padne rekord?

Vedení dvorské zoo si od oblíbeného Týdne duchů slibuje, že akce přispěje k novému návštěvnickému rekordu safari parku. Loni na Týden duchů, který zoo pořádá od roku 2001, dorazilo rekordních 39 000 návštěvníků.

K začátku října do dvorské zoo přišlo 600 000 lidí, zatímco v loňském, rekordním roce zoo hranici 600 000 návštěvníků překonala až 24. října. Loni návštěvnost zoo vzrostla meziročně o 23 procent na dosud nejvyšších 669 432 lidí.

Safari park patří Královéhradeckému kraji a je nejnavštěvovanějším turistickým cílem na východě Čech. Specializuje se na Afriku, velmi úspěšný je v chovu nosorožců či žiraf. Návštěvníky letos láká nová expozice West Cape, která na ploše přes 1,5 hektaru představuje přírodu jihozápadní Afriky. Hlavní atrakcí komplexu za 140 milionů korun je pavilon tučňáků brýlových, zoo ho otevřela loni.

Součástí zoo je také oblíbené safari, v němž lidé ve vozidlech jedou mezi volně žijícími zvířaty. Safari založil Josef Vágner, který byl ředitelem dvorské zoo v letech 1965 až 1983. Podle safari, které Vágner inicioval, začala dvorská zoo pro celou zahradu používat nový marketingový název Safari Park Dvůr Králové.

Nejníže položené město. Děčín nabízí zoo, krásný zámek i zahradu

Cestování

Může se vám hodit na Firmy.cz: Safari Park

Reklama

Výběr článků

Načítám