Hlavní obsah

V pražské zoo se znovu rozjede lanovka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Návštěvníci Zoo Praha se v sobotu budou moci poprvé od červnových povodní svézt lanovkou spojující spodní a horní část zoologické zahrady. Od pondělka bude naopak kvůli pravidelné podzimní údržbě přerušen provoz lanové dráhy na Petřín, která se opět rozjede až v sobotu 26. října.

Foto: Profimedia.cz

Sedačky trojské lanovky opět povozí návštěvníky Zoo Praha.

Článek

V říjnu bude lanovka v pražské zoologické zahradě jezdit od 9.30 do 17.00, v listopadu a prosinci bude provoz ukončen o hodinu dříve. Vedoucí lanové dráhy ji může zastavit v případě nepříznivého počasí kdykoliv.

Lanovka v zoologické zahradě s jednomístnými sedačkami slouží návštěvníkům od roku 1977. Jde o nejkratší lanovku v ČR a také o lanovku s nejmenším převýšením. Její šikmá délka činí 106 metrů a převýšení je 50 metrů. Lanovka se pohybuje rychlostí tři kilometry za hodinu, což z ní činí též jednu z nejpomalejších českých lanovek.

Petřínskou lanovku čekají změny

Od roku 1985 prochází pravidelně dvakrát ročně revizí také lanovka mezi Újezdem a Petřínem. Ještě tento víkend bude v provozu podle letního jízdního řádu v desetiminutových intervalech, ale pak čeká kontrola a údržba nejen všechna technická zařízení, ale také samotné vozy. Ty se navíc dočkají renovace.

Foto: Archiv Petřínské rozhledny

Petřínská lanovka

Ve vozech budou vyměněna skla, madla pro cestující a upraví se i sedadla. Provoz lanovky na Petřín bude obnoven na konci října, přičemž od té doby bude jezdit každých 15 minut.

Reklama

Výběr článků

Načítám