Hlavní obsah

V Pekingu vyrostla replika nejslavnější seriálové kavárny

Novinky, mšv

Jedna ze zřejmě nejslavnějších amerických kaváren stojí na místě, kde by ji jen tak někdo nehledal. Fiktivní podnik Central Perk známý ze sitcomu Přátelé, našel svou fyzickou podobu v čínském Pekingu a stal se obrovským hitem. Logicky přitahuje hlavně fanoušky komediálního seriálu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kavárna Central Perk ze seriálu Přátelé má v Pekingu svou věrnou kopii Video: AP

 
Článek

Replika kavárny, ve které se v seriálu odehrává značná část děje, je k nalezení v obchodním bloku Čchao-waj Soho v centru Pekingu a ihned po otevření si ji zamilovaly desítky nadšených fandů. „Máme seriál Přátelé velmi rádi, ale kromě sledování v televizi jsme neměli možnost se k nim dostat nějak blíž. Teď je tu replika Central Perku, díky které si můžete užít kávu jako třeba Rachel nebo Joey,“ tvrdí jeden z návštěvníků.

Majitel kavárny Tu Sin tvrdí, že sitcom Přátelé je jako jeho náboženství, proto se snažil být při tvorbě repliky velmi důsledný a důkladný. Návštěvníci tu proto najdou obdobný nábytek, charakteristickou cihlovou stěnu nebo tabuli, na které je křídou napsaná nabídka. Snad každý nápoj nebo pokrm, který se zde prodává, je zmíněn také v seriálu. Ten mimochodem běží i na zdejší televizi s čínskými titulky.

Aby toho nebylo málo, hned vedle kavárny stojí také replika bytu protagonisty Joyeho, kde lidé najdou stolní fotbálek a spoustu dalších chuťovek. „Přijíždějí k nám i lidé, kteří nejsou z Číny - samozřejmě jsou fanoušky seriálu. Někteří ho teprve nedávno začali sledovat, ale i pro ně je to skvělá zkušenost,“ tvrdí Sin.

Reklama

Výběr článků

Načítám