Hlavní obsah

V Nizozemsku vyroste obří čokoládovna. Návštěvníkům slibuje neotřelé zážitky

Novinky, mšv

Obří čokoládovna jako vystřižená ze slavné knihy Roalda Dahla vyroste v Nizozemsku. Návštěvníci v ní budou moci sledovat cestu oblíbené pochutiny nebo se pobavit na atrakcích. Tou největší má být horská dráha procházející budovou, píše server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Čokoládovna vyroste v nizozemském Zaandamu.

Článek

Čokoládovna a zábavní park v jednom společnosti Tony’s Chocolonely vyroste v městě Zaandam, které se nachází severně od Amsterdamu.

Návštěvníci se v komplexu, jenž se má skládat ze tří budov, dozvědí více informací o výrobě čokolády či její historii – čokoládovna slibuje podobný zážitek jako továrna slavného knižního a filmového čokolatiéra Willyho Wonky.

Továrnu postaví amsterdamská architektonická společnost Search, přičemž část komplexu vyroste ve staré cihlové budově, která sloužila pro skladování mouky. Zdaleka nejvýraznějším prvkem bude horská dráha, která povede i skrz čokoládovnu.

Očekává se, že stavba potrvá tři roky a bude stát více než sto milionů eur (2,6 miliardy korun). „Půjde o komplexní zážitek, kde si prožijete vše, co se čokolády týče. Dozvíte se také o problémech v kakaovém průmyslu,“ uvádí se v oficiálním prohlášení společnosti Tony’s Chocolonely. „Jsme nadšení a nemůžeme se dočkat.“

Čokoládovna bude mít kapacitu zhruba půl milionu návštěvníků ročně. Zatím ale není jasné, kdy přesně její stavba začne.

Nejmenší britská kavárna hlásí znovu otevřeno

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám