Hlavní obsah

V německých vlacích zavedou „šmajchlovací kupé“ pro větší soukromí cestujících

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá železniční společnost Deutsche Bahn uvedla, že má v plánu představit neotřelou novinku. Budou jí dvoumístná kupé s neprůhledným ledovým sklem, která mají cestujícím dopřát větší soukromí. A přestože je hlavní myšlenkou poskytnutí většího komfortu a klidu třeba pracujícím cestujícím, deník Bild kupé popisuje jako „šmajchlkabinety“.

Foto: Profimedia.cz

V německých vlacích se cestující dočkají většího soukromí (ilustrační foto).

Článek

Nové vozy jsou určeny pro rychlíky Intercity Express a ve středu byly poprvé představeny v Berlíně. Kupé jsou vyhrazena pro maximálně dvě osoby a mají rozměry 2 metry x 70 centimetrů. Cestující si v nich mohou pomocí tlačítka zvolit, jestli bude sklo průhledné nebo jen průsvitné. Společnost Deutsche Bahn vysvětlila, že myšlenkou je poskytnou pasažérům v případě potřeby více soukromí.

„Umožní to soukromé a důvěrné konverzace v bezpečném prostředí,“ uvedl pro deník Bild člen správní rady Deutsche Bahn Michael Peterson. Doplnil, že společnost kupé aktuálně testuje pomocí různých typů cestujících.

Bild v nadsázce nazval kupé „šmajchlkabinety“ a v anketě nechal čtenáře volit další přiléhavé názvy. Nejoblíbenějšími variantami byly „mazlicí přihrádka“ či „mazlicí komora“.

V tuto chvíli není jasné, kdy přesně by se novinka mohla objevit v ostrém provozu. Jde nicméně o součást širšího plánu na modernizaci železničních služeb, uvádí Independent.

Anketa

Jak se vám nápad líbí?
Je skvělý a užitečný
83,7 %
Příliš se mi nelíbí
2 %
Je hrozný a zbytečný
10,6 %
Zatím nemám názor
3,7 %
Celkem hlasovalo 3124 čtenářů.

Noční vlaky spojily Prahu s Bruselem bez přestupu

Ekonomika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám