Hlavní obsah

Noční vlaky spojily Prahu s Bruselem bez přestupu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od úterý dojedou cestující nočním vlakem z Prahy až do Bruselu. Nová přímá linka spojuje na jedné trase metropole Česka, Německa, Nizozemska a Belgie. Cesta trvá 15 hodin.

Foto: Czech Tourism

Vlaková souprava European Sleeper

Článek

Dopravce European Sleeper bude svými vlaky trasu z Prahy přes Ústí nad Labem, Děčín, Drážďany, Berlín, Amsterdam, Rotterdam a Antverpy do Bruselu a zpět propojovat třikrát týdně. První vlak z Bruselu do Česka vyrazil v pondělí.

Z Prahy spoj odjíždí každé úterý, čtvrtek a neděli v 18:04 hodin. Do Bruselu dorazí následující den v 10:27 hodin. Jednosměrnou jízdenku s místenkou pořídíte od 49 eur (1240 korun) v sedačkovém kupé a 79 eur (1995 korun) za lůžko ve sdíleném lůžkovém kupé.

Belgicko-nizozemská společnost European Sleeper se tak zařadila mezi vlakové dopravce, kteří propojují česká města s destinacemi vhodnými pro služební cesty, poznávací zájezdy nebo eurovíkendy. Cesta nočním vlakem je proti autu či letadlu trochu jiný zážitek, který některé turisty přitahuje jako dobrodružství. Do cíle přijede člověk ráno vyspaný a celý den má k dispozici.

Stávky se německým strojvůdcům vyplatily. Deutsche Bahn jim postupně sníží pracovní dobu

Ekonomika

„Ročně vlakem vycestuje na zahraniční dovolenou okolo čtyř procent českých turistů. Nicméně s ohledem na rozšiřující se přímá spojení a vyšší kvalitu poskytovaných služeb na palubě vlaku lze očekávat v nadcházejících letech zvýšení podílu tohoto druhu dopravy,“ řekla Kateřina Chaloupková, ředitelka Asociace českých cestovních kanceláří a agentur.

Na druhou stranu agentura CzechTourism doufá, že vlak pomůže podpořit i cestovní ruch v regionech, například na Labské stezce nebo v Českém Švýcarsku. Součástí soupravy je i cyklovagon.

Turistů v Českém Švýcarsku přibývá, tvrdí statistici. Podnikatelé to vidí jinak

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám