Hlavní obsah

V nejvyšším britském mrakodrapu se tančí do ticha

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Proslulá londýnská klubová scéna má pikantní lákadlo. V jednom z pater nejvyššího britského mrakodrapu The Shard (Střep) vzniklo takzvané tiché disko. To poskytuje kromě netradičního zážitku také výhled na dominanty anglické metropole, třeba na katedrálu sv. Pavla, Tower Bridge či Londýnské oko.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V nejvyšší budově v Londýně otevřeli tichou diskotékuVideo: AP

 
Článek

Klub se nachází ve výšce 221 metrů a tiché disco, při kterém jde hudba pouze do sluchátek tanečníků, má nespornou výhodu v tom, že nikoho dalšího nemůže rušit. Návštěvníci si navíc mohou vybrat, na který kanál se naladí, v klubu totiž pravidelně hrají celkem tři dýdžejové.

„Líbí se mi, že má náš klub přidanou hodnotu. Nejenže se dobře bavíte, ale ještě máte nádherný a neobvyklý výhled na město,“ řekla pro AP manažerka Becky Cheneyová. Dodala, že podobnou atmosféru lidé asi nikde jinde ve městě nezažijí.

Foto: Profimedia.cz

The Shard je nejvyšším mrakodrapem ve Velké Británii.

Dostat se do klubu mohou návštěvníci pomocí dvou výtahů a následně ještě schodiště, které vede do 69. patra. Klub však pokračuje až do patra 72, do takzvaného Sky Decku, kde se naskýtají ty nejlepší výhledy na osvětlený Londýn. Jedná se totiž o prosklenou galerii bez střechy.

Kapacita klubu je zhruba 350 lidí a vstup na tichou diskotéku je za 37,50 liber, v přepočtu zhruba za 1140 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám