Hlavní obsah

V Miláně zakázali používání selfie tyčí, podle radnice jsou nespolečenské

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od pátku 14. července se už turisté v italském Miláně pomocí selfie tyče nevyfotí. Radnice jejich používání ve vybraných lokalitách zakázala společně se skleněnými lahvemi, byť by obsahovaly pouze vodu. V centru je návštěvníci ani obyvatelé nesmějí držet, přenášet či pokládat na zem. Město chce těmito nařízeními bojovat proti nespolečenskému chování, píše Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Kromě selfie tyčí a lahví byly z centra vykázány také food trucky, respektive jakékoli pojízdné stánky. Pravidla jsou zatím dočasná, platit by měla do 13. srpna, ale počítá se s tím, že budou prodloužena.

„Jedná se o obnovitelná pravidla. Budou pokračovat do té doby, dokud budou potřeba,“ uvedla radní pro bezpečnost Carmela Rozzaová. „Účelem restrikcí je, aby si lidé navykli, že do centra se lahve nebo i plechovky a podobné věci zkrátka nenosí,“ dodává. Zákazy se vztahují především na oblasti v centru města, například v ulicích Via Codara či Gorizia Avenue.

Milán těmito zákazy následuje další italská města, která se brání proti nespolečenskému chování, primárně ze strany turistů. Například ve Florencii se v květnu rozhodli ke kropení schodů bazilik, kostelů a dalších míst, kde návštěvníci seděli a například svačili. [celá zpráva]

V Římě nedávno zakázali pití alkoholu v noci. Jedná se konkrétně o prodej lihovin a jejich konzumaci na veřejnosti po setmění. Zákaz má platit do konce října. Další z restrikcí se vztahuje na svačení v okolí slavných fontán. Za koupání či ošplouchnutí v té nejznámější – di Trevi – hrozí lidem i vysoké pokuty, a to v přepočtu až kolem 6000 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám