Hlavní obsah

V londýnském hotelu vzniklo první veganské apartmá. Je přátelské k přírodě

Novinky, mšv

Londýn se může pyšnit světovým prvenstvím. V tamním hotelu Hilton London Bankside totiž vzniklo údajně první veganské apartmá, což znamená, že prakticky všechny materiály mají rostlinný základ. Například namísto kůže se použila alternativa z ananasových listů, stejně tak v polštářích nenajdete peří, ale přírodní náhradu, píše server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Apartmá otevřeli v hotelu Hilton London Bankside.

Článek

Londýnský hotel úpravy konzultoval s organizací The Vegan Society a vše, co hosté v pokoji naleznou, je čistě přírodní, respektive nemá živočišný původ. Využila se alternativa kůže, peří, nadto se i při úklidu používají prostředky, které jsou přátelské k životnímu prostředí a nebyly testovány na zvířatech. Takzvaně eco-friendly je i podlaha, která je vyrobena z druhu bambusu zvaného listoklasec jedlý, jenž je dobře recyklovatelný.

Speciálně upraven byl i minibar, tedy spíše jeho obsah, kde hosté najdou drobné ovocné či oříškové svačinky, veganský proteinový prášek anebo raw pochutiny. Na pokoj si lze objednat i větší jídlo, které je zcela logicky také čistě rostlinného původu. Na výběr jsou třeba hummus, grilované portobello a mnoho dalšího.

„Vždy se snažíme najít nové způsoby, jak inovovat a přinést našim hostům nové zážitky,“ uvedl generální manažer hotelu James B. Clarke. „Rozšiřujeme nabídku naší restaurace, která by měla uspokojit hosty s různými dietetickými požadavky, takže nás napadlo, proč totéž neudělat s pokoji? Veganství není jen způsob stravování, ale komplexní životní styl. Chtěli jsme to reflektovat,“ dodal Clarke.

Vzhledem k exkluzivitě ale pokoj nevyjde dvakrát levně. Cena za noc se pohybuje kolem 560 liber, což je v přepočtu přes 16 000 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám