Hlavní obsah

V letadle udeřil stevarda a museli ho spoutat izolepou. Jde za mříže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pobyt za mřížemi si za své chování v letadle vysloužil Američan Maxwell Berry. Ten při loňské cestě z Filadelfie do Miami v opilosti obtěžoval posádku, napadl stevarda a musel být kvůli tomu připoután k sedadlu lepicí páskou. Ve vězení stráví 23letý muž 60 dní a musí také zaplatit pokutu.

Foto: Profimedia.cz

K incidentu došlo loni u Frontier Airlines (ilustrační foto).

Článek

K incidentu došlo na palubě letadla společnosti Frontier Airlines, kde mladík požil několik alkoholických nápojů. Jeden navíc chrstnul na letušku, jiným se polil a z toalet, kam se na chvíli uklidil, vyšel vysvlečený z trička, uvádí Fox News.

Jedna ze zaměstnankyň se snažila muže usadit, avšak marně — zhruba 15 minut se procházel bez trička uličkou a dvěma letuškám sahal na prsa. Nakonec napadl stevarda, který ho poté společně s jedním cestujícím připoutal k sedadlu izolepou. Záběry z incidentu obletěly sociální sítě. „Jsem bílej, je mi to líto, ale nezměním to,“ křičel Berry několikrát.

Mladíka po přistání v Miami ihned zatkla policie. Letos v únoru stanul před soudem, který ho shledal vinným. Nyní přišel i finální verdikt, podle nějž si Berry odpyká necelé dva měsíce ve vězení. Kromě toho musí zaplatit pokutu ve výši 2500 dolarů (58 tisíc korun) a uhradit soudní výlohy, které činí 1500 dolarů (34 tisíc korun).

Trest dostal ještě poměrně mírný. Podle Fox News mu hrozilo, že stráví ve vězení i rok a půl a dostane pokutu 15 tisíc dolarů.

Berryho obhájce argumentoval nicméně tím, že jeho klient byl dosud trestně bezúhonný a spořádaný muž, který udělal jeden velký přešlap. Kvůli značné medializaci případu byl podle advokáta označen za monstrum a značně utrpěla i jeho reputace.

Rasistické i homofobní urážky. Manželé se v letadle pustili do cestujících

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám