Hlavní obsah

V letadle ruské společnosti se rozbila klimatizace. Teplota dosahovala 50 stupňů

Novinky, mšv

Nepříjemný zážitek za sebou mají cestující ruské letecké společnosti S7 Airlines. Při cestě z Novosibirsku se totiž v letadle rozbila klimatizace a teplota na palubě dosahovala 50 stupňů Celsia. Pasažéři si tak připadali doslova jako v sauně. Mimo to prý také cítili zápach spálených kabelů, napsal Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Letoun společnosti S7 Airlines (ilustrační foto)

Článek

Na vyšší teplotu si cestující stěžovali posádce ještě před startem a chtěli letadlo opustit. Cítili prý i spálené kabely. „Vystupujeme, zastavte letadlo, nechci letět, něco tu je rozbité,“ říkali prý lidé. Kapitán je ovšem uklidňoval, že se nejedná o nic závažného, i když přiznal, že jistý problém s ventilací tu je. Pasažéry ovšem ubezpečil, že se to srovná, jakmile vzlétnou.

K vyrovnání teploty na chvíli opravdu došlo, ale posléze opětovně vzrostla, a to údajně na nějakých 50 stupňů. „Po celou dobu letu bylo neskutečné vedro a špatně se dýchalo. Dvěma ženám bylo zle, takže seděly na místě u posádky, která je ochlazovala vlhkými ručníky. Cestující byli v opravdu žalostném stavu,“ uvedl ruský hudebník Vladimir Shakrin, který byl na palubě.

Po dvou hodinách letadlo přistálo v Jekatěrinburgu a celý incident, který pasažéři označili jako let z pekla, se začal prošetřovat. Podle jedné z letušek, která na palubě letounu nepracovala poprvé, měl stroj stejný problém už dříve. „Bylo to děsivé, protože víte, že je s letadlem něco špatně. Jste ve vzduchu, a když dojde k nějakému zkratu, nemáte představu, k čemu by mohlo dojít. Takový příšerný let jsem za celý život nezažil,“ dodal Shakrin.

Mluvčí společnosti S7 Airlines Anna Bazhinovová uvedla, že technici nyní zjišťují příčinu závady. „Mohu pouze potvrdit, že teplota byla v průběhu letu skutečně vysoká,“ uzavřela.

Reklama

Výběr článků

Načítám