Hlavní obsah

V Jižní Koreji otevřeli pátý nejvyšší mrakodrap na světě

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O víkendu byla v jihokorejském Soulu velká sláva. Otevřel se tam totiž mrakodrap Lotte World Tower, který je v současnosti pátou nejvyšší budovou na světě. Má 123 pater a měří krásných 555 metrů. O jednu příčku tak odsunul newyorský One World Trade Center, nejvyšší mrakodrap ve Spojených státech.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Otevření mrakodrapu doprovázel ohňostrojVideo: AP

 
Článek

Nová budova bude plnit hned několik účelů. Vedle důležitého obchodního střediska se v ní nachází 25 pater hotelu a téměř dalších 30 je určeno pro soukromé byty a rezidence. V nejvyšších podlažích, a samozřejmě úplně na vrcholu, je turistická vyhlídka.

Projekt se plánoval více než 13 let, samotná stavba byla zahájena v únoru 2011. Poslední, 123. patro bylo dostavěno koncem prosince 2015 a k oficiálnímu otevření, které doprovodil divoký ohňostroj, došlo v neděli.

Foto: Profimedia.cz

Mrakodrap je vysoký 555 metrů.

Nový mrakodrap si už stihli vzít na mušku také průzkumníci a milovníci lezení po výškových budovách. Koncem března 2016, kdy byla Lotte World Tower ještě ve výstavbě, se do ní vloupali dva průzkumníci z Ruska a Ukrajiny, po jeřábu vylezli na vrchol a celou akci si také natočili. Podařilo se jim uniknout bez postihu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám