Hlavní obsah

V Jeseníkách se stále lyžuje. Leží tam přes metr sněhu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Jeseníkách v sobotu rozjely vleky v několika lyžařských střediscích. Návštěvníky lákají na dostatek sněhu, na horách ho v nejvyšších polohách leží až 120 centimetrů. K nejvýše položenému středisku na Ovčárně, která je v provozu i přes týden, se v prvním víkendovém dnu připojila střediska v Karlově, Koutech, Dolní Moravě a na Červenohorském sedle. Pro některé z nich je to už poslední lyžařský víkend.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

V Jeseníkách se ani tento víkend nejspíš nelyžuje naposledy. Ilustrační foto

Článek

"Na Ovčárně leží 120 centimetrů sněhu, v nižších polohách je ho 30 až 40 centimetrů. Sněhu ještě moc neodtálo, i když už se teploty drží pořád nad nulou. V Karlově mají dokonce upraveno na 50 kilometrů běžeckých tratí," řekl dispečer jesenické horské služby Jaroslav Tejnský. Podotkl, že na Ovčárně je v neděli poměrně rušno. "Jsou tady lyžařské závody a běžkaři mají ukončení sezony," doplnil Tejnský.

Vleky se rozjely například v jednom z nejmodernějších středisek v Jeseníkách v Koutech na Šumpersku, pojedou i v neděli a poté areál svůj provoz ukončí. "Lidé jezdí, ale počasí není tak ideální, jak jsme očekávali. Pojedeme do neděle a poté se nachystáme na letní provoz, který startujeme 1. května," řekl zástupce areálu Petr Marek.

Ve středisku SKI Karlov jsou tento víkend otevřeny areály Praděd a Klobouk. Pokud to počasí dovolí, zástupci areálu počítají s tím, že se pojede až do konce dubna. Naopak středisko Ramzová, které ještě v týdnu spuštění vleků zvažovalo, je podle Tejnského už mimo provoz.

V Jeseníkách nyní platí už jen první, nejnižší stupeň lavinového nebezpečí. Horští záchranáři ho snížili po měření v lavinovém katastru na konci týdne.

Reklama

Výběr článků

Načítám