Hlavní obsah

V italských Benátkách oslaví příchod nového roku líbáním

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benátky (Itálie)

Nový rok oslaví tisíce líbajících se párů na náměstí svatého Marka v italských Benátkách. Romantickou atmosféru bude dokreslovat hudba a velkolepé ohňostroje. Organizátoři počítají s účastí více než 60 000 párů, informovala o tom agentura APA.

Článek

"Vítáni jsou heterosexuálové, homosexuálové i transsexuálové. Chceme oživit pověst Benátek jako romantického města pro zamilované," uvedl organizátor představení, italský producent Marco Balich, který měl před čtyřmi lety na starosti zahájení olympijských her v Turíně.

Foto: Barbora Vaníčková, Novinky

Západ slunce nad kanálem Grande.

Komplikace s velkou vodou, holinky nutné

Podobná novoroční akce se uskutečnila i k příchodu roku 2009, letos však situaci bude pravděpodobně komplikovat velká voda. Podle odhadu expertů totiž stoupne hladina vody v Benátkách 1. ledna o 115 centimetrů oproti běžnému stavu. Benátčané i turisté, kteří se neobvyklého uvítání nového roku zúčastní, si tak budou muset zřejmě nazout holinky, napsala agentura APA.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám