Hlavní obsah

V Itálii otevřeli nejvyšší visutý most pro pěší v Evropě. Od země ho dělí 175 metrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italská Umbrie má nové turistické lákadlo. Mezi vesnicemi Sellano a Montesanto otevřeli visutý most, který má být tím vůbec nejvyšším v Evropě. Ode dna propasti ho dělí závratných 175 metrů. Návštěvníci musejí být během přechodu jištěni karabinami, protože podlaha mostu není souvislá, ale jsou v ní mezery pro ještě větší adrenalinový zážitek.

Foto: Profimedia.cz

Most se nachází mezi obcemi Sellano a Montesanto.

Článek

Přejít celý most zabere podle serveru CNN zhruba 30 až 45 minut. Rychlost samozřejmě závisí na odvaze jednotlivých návštěvníků. Komu by totiž přišla málo adrenalinová výška od země, ten se může zabavit pozorováním asi tisícovky příček, mezi nimiž jsou mezery. Tomuto druhu mostu se někdy říká tibetský.

Starosta obce Sellano Atillio Gubbiotti pro místní list Corriere della Sera uvedl, že most má revitalizovat oblast a pomoci jí vyrovnat se s klesající populací. Východní Umbrie, kde se adrenalinová atrakce nachází, byla totiž v roce 2016 epicentrem ničivého zemětřesení, které mělo za následek i vylidnění regionu.

Některé obce, jako například nedaleká Castelluccio, byla kompletně zničena a místní se dodnes nemohli navrátit do svých domovů. Gubbiotti doufá, že visutý most tak pomůže trochu povzbudit lokální ekonomiku.

Atrakce se otevřela během velikonočního víkendu a v jednu chvíli na ní může být maximálně 90 návštěvníků. Ti si rezervují vždy konkrétní hodinové okno, lístky jsou k dispozici online. Nutností pro přechod je vhodná a pevná obuv, minimální požadovaná výška každého návštěvníka je 120 centimetrů.

V dubnu se začíná platit vstupné do Benátek. Jak přesně to bude fungovat?

Cestování

Může se vám hodit na Firmy.cz: Zájezdy do Itálie

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám