Hlavní obsah

V Emirátech otevřeli nejdelší bobovou dráhu v oblasti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spojené arabské emiráty mají pro turisty další lákadlo. V polovině února se na tamní nejvyšší hoře Džabal Bil Ajs otevřela bobová dráha Jais Sledder, která je s tratí o délce 1885 metrů údajně nejdelší v oblasti. Lidé na ní mohou svištět rychlostí až 40 kilometrů v hodině, kromě adrenalinu si také užijí výhledy do okolí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V nejvyšších horách Spojených arabských emirátů otevřeli bobovou dráhuVideo: Reuters

 
Článek

Bobová dráha se nachází v emirátu Rás al-Chajma a po nejdelší zipline dráze na světě je dalším adrenalinovým lákadlem pohoří Al-Hadžar. To si v posledních letech buduje pověst oblasti s pestrou nabídkou dobrodružných aktivit, kde mohou zájemci poznat zase trochu jinou stránku Spojených arabských emirátů.

Dráha, jež měří takřka dva kilometry, je údajně tou nejdelší svého druhu v celé oblasti Blízkého východu. Na adrenalinovou jízdu mohou vyrazit i děti od tří let, jedině však v doprovodu rodiče. Vozíky jsou proto navrženy tak, aby se na ně pohodlně vešly dvě osoby, informuje agentura Reuters.

Jízda trvá osm minut

„Je to velmi vzrušující. Chcete jet rychle, ale zároveň máte tendenci pořád brzdit. Byl jsem trochu nervózní a ve stresu,“ okomentoval zážitek jeden z prvních návštěvníků Ahmed Ali. Souhlasí s ním i další jezdec Lufti Saleh. „Je to skvělý zážitek, věřte mi. Opravdu jsme si to užili,“ sdělil novinářům.

„Rychlost se zdánlivě násobí, protože sedíte blízko zemi. Projet celou trať, která na 1885 metrech nabízí ostré zatáčky a spirály, zabere kolem osmi minut,“ okomentoval provozovatel atrakce.

Jedna jízda vyjde dospělého na 40 dirhamů, což je asi 245 korun. Podle serveru Gulf News není třeba lístky kupovat předem, ačkoli provozovatel to vřele doporučuje. Obzvlášť během víkendu a svátků se očekává na dráze nával a na zájemce by se tak nemuselo dostat.

V Dubaji se veřejnosti otevřela údajně nejkrásnější budova světa

Cestování

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám