Hlavní obsah

V chátrající lodi na pobřeží Walesu vznikne nová neotřelá atrakce

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už přes 30 let víceméně chátrá. V lednu ale dostane parník Duke of Lancaster, zakotvený při velšském pobřeží, další šanci na život. Stane se dějištěm nové neotřelé turistické atrakce - a totiž apokalyptické hry s živými herci coby zombie. Zchátralé prostředí a sešlý interiér lodi k tomu přímo vybízejí, píše Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Archivní snímek lodi Duke of Lancaster

Článek

Pro svůj nový účel byla loď zvenčí přetřena, velká část interiéru ale zůstala prakticky netknutá kvůli autentickému prostředí. Atrakce bude k dispozici od ledna a slibuje 2,5hodinovou hru, v níž se účastníci ocitnou uprostřed zombie apokalypsy.

Britská společnost Zombie Infection, která hru vytváří, slibuje velmi autentický a ojedinělý zážitek. „Prozkoumejte kajuty, strojovnu, kapitánský můstek nebo i bary a restaurace v naději, že naleznete řešení, jak zastavit smrtící virus. Nikde ale není bezpečno,“ uvedla společnost. „Jednejte rychle a mějte oči na stopkách.”

Parník, který nyní svým vzezřením připomíná spíše vrak, v minulosti sloužil k přepravě pasažérů mezi Heyshamem u anglického Lancasteru a severoirským Belfastem. V roce 1979 byl ovšem odstaven a obchodník John Rowley ho přesunul na aktuální místo u velšské vesnice Mostyn a přetvořil ho v malý zábavní komplex s restaurací a barem. Kvůli právním sporům ale neměla atrakce dlouhého trvání a od poloviny 80. let byla loď nevyužívaná.

Veškeré snahy navrátit ji do života přicházely vniveč, až doposud. „Jsme nadšeni, že se věci konečně hýbají dopředu,“ uvedla Ashley Gardnerová, která je členkou společnosti, jež se snaží o obnovu lodi. „Po třiceti letech, kdy se prakticky nic nedělo, je to pro nás velký milník,“ uzavřela.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám