Hlavní obsah

V Brně je k vidění unikátní zmenšenina kostela postavená z rýže

Novinky, kaz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Mravenčí trpělivostí obrněný španělský rekordman José Manuel Montorio dokázal v 88 letech zhotovit ojedinělou raritu, kostel složený z největšího počtu zrnek rýže na světě - necelých 32 tisíc zrnek. Jedná se o přesnou zmenšeninu kostela svatého Vavřince v Kordóbě.

Článek

Další kuriozitou ovšem je, že autor musel zrnka nejdříve na obou koncích seříznout, aby plošky doléhaly na sebe a mohly být z sobě vůbec přilepeny. Šlo o více než 63 tisíc řezů. Informovala o tom agentura rekordů a kuriozit Dobrý den.

Kostely navíc existují dva a staly se novou atraktivitou pelhřimovského Muzea rekordů a kuriozit. Pracovníci muzea však zjistili, že výtvory jsou napadeny neznámým broukem, který pracuje na jejich neodstranitelném poškození.

Po konzultacích s Národním muzeem a díky odbornému zásahu se podařilo parazita odstranit a ve čtvrtek 15. ledna se v Brně představí veřejnosti na čtyřdenní výstavě cestovního ruchu. Půjde o jejich vůbec první vystavení na veřejnosti.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám