Hlavní obsah

Už žádné nafukovací penisy. V Malaze budou pokutovat obscénní chování na veřejnosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Španělské město Malaga je zejména mezi Brity oblíbeným místem pro rozlučky se svobodou. Účastníci divokých předsvatebních večírků se v minulosti často utrhli ze řetězu a chodili po ulicích odhalení s nafukovacími penisy nebo pannami. Tomu chce radnice učinit přítrž. Nahotu či obscénní chování bude od příštího roku pokutovat.

Foto: Profimedia.cz

Malaga je populárním letoviskem.

Článek

Radnice krok oznámila v pondělí. Nová nařízení jsou namířena proti nespolečenskému chování na veřejnosti, píše server Euro Weekly News. Španělské zákony už nyní lidem zakazují, aby se na ulicích chovali nepatřičně či obscénně, třeba nevhodnou volbou oblečení - tím je mimo jiné míněno odhalování. Přísnější regulace se nyní mají dotknout také rozluček se svobodou.

V praxi to znamená, že kromě odhalování a promenádování se po ulici v plavkách bude zakázáno i oblečení, které vyobrazuje určité tělesné partie. Jde například o trička s obrázky prsou a podobně. Rovněž je zakázáno vynášet na ulici předměty sexuálního charakteru, tedy zmíněné nafukovací penisy nebo panny. V případě nedodržení nařízení hrozí lidem pokuta ve výši až 750 eur (přes 18 tisíc korun).

Zákaz se možná rozšíří

Úřady uvedly, že budou nová pravidla vymáhat nejprve po dobrém. V případě, že se však lidé proti nim opakovaně postaví, dostanou pokutu. „V posledních letech se rozšířily různé typy chování, například nudismus, nošení spodního prádla nebo erotických předmětů na veřejnosti. Znamená to, že musíme zavést nová nařízení,“ okomentoval mluvčí radnice.

„Veřejná prostranství musejí být zachována jako místa, kde se lidé setkávají, vzájemně koexistují, užívají si volný čas a zároveň respektují ostatní,“ doplnil mluvčí.

Radnice nepočítá s tím, že by byla nová pravidla zavedena ještě letos, protože se musejí doladit detaily. Zákazy se možná rozšíří ještě na zpívání a křičení během noci či pouštění hlasité hudby, píše Euro Weekly News.

V klášteře ukrytém pod mohutnou skálou se zrodilo moderní Španělsko

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám