Hlavní obsah

Unikát pro Česko. Příští týden se otevře nejdelší visutý most pro pěší na světě

Už příští pátek se první návštěvníci projdou po nejdelším visutém mostě pro pěší na světě. Otevře se na Dolní Moravě a podle své délky, která je 721 metrů, dostal také svůj název Sky Bridge 721. Vstup na atrakci vyjde dospělého na 390 korun, dětská vstupenka je za 270.

Foto: Dolní Morava

Most je dlouhý 721 metrů.

Článek

V nejvyšším bodě odděluje most od země 95 metrů. Konstrukci drží šest hlavních nosných lan, tažná síla každého z nich je 360 tun. Šířka lávky je pak 1,2 metru.

Na to, že je most určen pouze pro odvážné, upozorňuje i management areálu Dolní Morava. Vstup nedoporučuje lidem se závratěmi, strachem z výšek nebo osobám s omezenou pohyblivostí.

Návštěvníci areálu budou moci po překonání údolí navštívit také naučnou stezku Most času s prvky rozšířené reality. Ta pojednává o místní přírodě a dějinách, vznikla ve spolupráci s Lesy ČR, obcí Dolní Morava a Muzeem československého opevnění z let 1935 až 1938.

S lanovkou až 900 korun

Podle oficiálních stránek atrakce budou první zájemci na most vpuštěni v pátek 13. května v 10 hodin, nástupní místo je poblíž Stezky v oblacích. Lístky lze zakoupit online a při registraci jsou se slevou. Namísto 390 korun pro dospělého budou za 350, pro děti pak za 245. Ke vstupence je nicméně možné zakoupit i cestu lanovkou, v tom případě se cena zážitku může vyšplhat až k 900 korunám pro dospělého.

Doposud byl nejdelším visutým mostem pro pěší 516 Arouca v severním Portugalsku. Jak název napovídá, dlouhý je 516 metrů. Nejdelším visutým mostem vůbec je nedávno otevřený 1915 Çanakkale Bridge v Turecku přes úžinu Dardanely.

Evropu a Asii nově spojuje nejdelší visutý most na světě

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám