Hlavní obsah

Turisty na Srí Lance napadl slon. V hlavní roli hranolky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dovolená v exotice bývá zdrojem nevšedních vzpomínek a naprostá většina z nich je pozitivních. Rčení, že zážitek nemusí být příjemný, hlavně když je silný, se ovšem nedávno potvrdilo australské rodině, která byla na dovolené na Srí Lance. Na její auto zaútočil slon a proboural si do něj cestu oknem. Podle slov osazenstva je zachránila svačinka z rychlého občerstvení.

Slon zaútočil na auto s turisty na Srí LanceVideo: Newsflare, AP

 
Článek

O incidentu v národním parku Yala na jihovýchodě Srí Lanky informoval server Independent. Video, které bylo poprvé zveřejněno na sociální síti X, pochází z 12. prosince. Rodina s řidičem v turistické dodávce projížděla parkem asi 300 kilometrů od hlavního města Kolombo, když se z okolní zeleně vynořil divoký slon a hnal se přímo k nim.

Autentické záběry střídavě ukazují slona, kterak se probourává pravým oknem u řidiče a šmátrá chobotem v autě. Řidič se snaží odjet, ale chobot a nepochybně i strach hrají svou roli a zpočátku se mu to nedaří.

Foto: Newsflare, AP

Pozornost slona přilákalo aromatické jídlo.

Poté je vidět ruka, která otevírá krabici z rychlého občerstvení a hází hranolky. Což se podle pasažérů ukázalo jako spásný tah, protože slon byl získanou potravou rozptýlen a řidiči se podařilo odjet.

Na exotickou dovolenou jen s očkováním

Cestování

Mohla za to svačina?

„Začal čmuchat kolem našich nohou a řidič nám řekl, ať mu dáme, cokoli máme, tak jsem ho nakrmil zbytky synova sendviče,“ uvedl Australan Kasun Basnayake, který byl v národním parku se svou rodinou.

„Řekl mi, abych zbytek hodil oknem, tak jsem to udělal a řidiči se podařilo rychle odjet. Ty sendviče a hranolky nám pravděpodobně zachránily život,“ sdělil Basnayake BBC.

Během incidentu se nikdo nezranil. Pouze bylo porušeno pravidlo národního parku o zákazu krmení zvířat. Otázkou zůstává, zda by k vysoce nepříjemné události došlo, i kdyby návštěvníci respektovali další z pravidel, a to zákaz veškerých aromatických jídel.

Jízda na slonech v Asii? Po desítkách let mají zvířata zcela zdeformovanou páteř

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám