Hlavní obsah

Turisté ve velkém ruší hotelové rezervace ve Španělsku. Bojí se druhé vlny

Novinky, mšv

Hotely ve Španělsku čekají nejisté doby. Turisté podle serveru Daily Mail zrušili až dvě třetiny rezervací, protože se obávají druhé vlny koronaviru. Země za poslední týden totiž registruje více než devět tisíc nových případů nákazy.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Na Baleárách bylo podle všeho zrušeno až 70 procent všech vytvořených rezervací. A v některých hotelech jsou počty zrušených rezervací vyšší než počty nově vytvořených. Vláda ale trvá na tom, že jsou ostrovy bezpečnou destinací.

Podle mluvčího hotelové asociace se situace obrátila minulý týden. „Němci, Rakušané, Švýcaři, ale také Francouzi či Italové jsou nejvíce postiženi touto nejistotou,“ řekl.

Podle průzkumu organizace Dingus zrušili návštěvníci, kteří rezervace provedli před dvěma až čtyřmi měsíci, více než 80 procent dovolených. V celém Španělsku se stornovalo až 64 procent pobytů. Ve větší míře se k rušení uchýlily rodiny s dětmi.

Dle českého vládního semaforu je Španělsko stále zelené, což znamená, že v něm hrozí nízké riziko. Situace je však dynamická a může se vyvíjet podobně jako v tuzemsku. Kvůli rostoucím případům nákazy už některé země přemýšlejí, že Českou republiku vyškrtnou ze seznamu bezpečných zemí — naznačily to Estonsko a Lotyšsko.

Večírkům na Mallorce opět odzvonilo. Bary se kvůli turistům zavřely

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám