Hlavní obsah

Turista poškodil Neptunovu fontánu ve Florencii. Vyšplhal na ni kvůli fotce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve Florencii zadrželi 22letého německého turistu, který kvůli fotce vyšplhal na Neptunovu fontánu a při sestupu ji poničil. Město škodu vyčíslilo na zhruba 5000 eur (přes 120 tisíc korun). Pokud bude návštěvník uznán vinným, hrozí mu pokuta nebo i úplný zákaz vstupu do Florencie.

Foto: Profimedia.cz

Neptun je římským bohem moří.

Článek

Neptunova fontána se nachází na florentském náměstí Piazza della Signoria. Kromě sochy samotného římského boha moří ji tvoří ještě koňské spřežení, a právě to měl nejmenovaný turista z Německa poškodit, když se vracel na chodník. Konkrétně uštípnul kus koňského kopyta, uvádí s odkazem na místní úřady server CNN.

„Na základě vyšetřování víme, že turista dorazil na náměstí s dvěma dalšími kamarády v jednu hodinu v noci, přelezl zídku Neptunovy fontány a vyšplhal na její okraj. Skokem se pak vyhoupnul na nohu jednoho z koní, a poté, co ho kamarádi vyfotili, se vydal dolů. Během sestupu znova šlápnul na kopyto a poškodil ho,“ uvedla radnice v prohlášení.

Turista stihl po incidentu prchnout, podle zveřejněných informací se ho však podařilo vypátrat a zadržet. Je obviněn z porušení městské vyhlášky, která zakazuje poškozování, znehodnocování, špinění nebo nezákonné využívání kulturních či krajinných statků. Pokud bude uznán vinným, může si vysloužit zmíněnou pokutu či zákaz vstupu do města.

Ve Florencii se jedná už o druhý případ vandalství za poslední ani ne dva týdny. Nedávno několik turistů, rovněž německé národnosti, nasprejovalo graffiti na Vasariho koridor, krytou chodbu, která vede i do slavné umělecké galerie Ufizzi.

Němečtí turisté poničili významnou florentskou památku. Nasprejovali na ni graffiti

Cestování

Imbecilové, řekl italský vicepremiér o turistech, kteří zničili 150 let starou sochu

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám