Hlavní obsah

Turista na Bali pobouřil místní. Polonahý šplhal po posvátném stromě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Australan Samuel Lockton vyvolal při návštěvě Bali značný poprask mezi místními. Bez trika totiž šplhal po více než 100 let starém posvátném fíkovníku, který se navíc nachází u hinduistického chrámu. Obyvatelé upozornili policii, která muže zadržela a napařila mu pokutu. Kromě toho bude vyhoštěn.

BEZ KOMENTÁŘE: Australský turista vyvolal rozruch na Bali, když vylezl na posvátný strom Video: Newsflare, AP

 
Článek

K incidentu došlo minulou sobotu v balijské oblasti Tabanan. Místní spatřili Locktona, jak si nejprve sundal tričko a poté se začal drápat po kmeni takřka desetimetrového fíkovníku banyánu. Policie, která po výzvě obyvatel na místo dorazila, Australana zadržela.

Lockton uvedl, že si nebyl vědom toho, jaký má strom pro místní význam, a chtěl pouze natočit video na své sociální sítě. Strážníkům také přiznal, že šplhal i na jiné stromy v okolí.

„Za svoje chování se omluvil všem Indonésanům, zejména pak Balijcům,“ uvedl šéf místní pobočky ministerstva pro zákony a lidská práva Anggiat Napitupulu.

Pokuta nebyla vysoká

Lockton přijel na Bali 6. června a uvedl, že chtěl šplháním po stromech vybít svou energii. Za své chování dostal pokutu ve výši půl milionu indonéských rupií, což je přes 800 korun, neměl u sebe však hotovost. Policie muže následně poslala do imigračního zařízení, kde čeká na vyhoštění ze země.

V květnu podobný osud stihl také ruskou influencerku, která se u posvátného fíkovníku fotila nahá, a jejího manžela. Oba dva úřady vyhostily, mohli však dostat mnohem tvrdší trest. Nahota na veřejnosti totiž může vyústit až v šestileté vězení nebo pokutu ve výši jedné miliardy rupií, což je přes 1,6 milionu korun.

Turistka se na Bali vyfotila nahá. Její trest nemusí skončit u deportace

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám