Hlavní obsah

Turecký Hobitín láká na pobyt daleko od davů

Novinky, Michael Švarc

Hobitín na Novém Zélandu není jediný na světě. Ten svůj mají také v turecké provincii Sivas a letos se ukázal být obzvlášť užitečný, protože láká návštěvníky na pobyt daleko od davů. V dobách pandemie a izolace je proto velmi populární.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Turecký Hobitín nabízí izolované ubytováníVideo: Reuters

 
Článek

Pohádkový resort inspiraci Tolkienovým Pánem prstenů nezapře, píše agentura Reuters. Letos láká návštěvníky ještě o něco více, hosté mají v každém domečku totiž kromě ložnice či koupelny také kuchyň, a tak se nemusejí prakticky potkávat s nikým dalším. Nejen že si tak mohou dopřát kýženou izolaci, ale i veskrze fantaskní zážitek.

„Preferujeme hobití vesničku,“ vysvětlil jeden z návštěvníků Gulhan Akman důvod, proč si nezvolil pro dovolenou hotel. „Je to klidné a úžasné místo k odpočinku,“ doplnil s tím, že by návštěvu doporučil všem, kdo žijí v provincii Sivas i mimo ni.

Strávit dovolenou daleko od davů se rozhodla také Aynur Ilbasiová, která podle svých slov prožívá kvůli koronaviru složité období. V hobití vesnici má čas rozjímat. „Jsme spokojení, prostředí je tu nádherné a domky jsou dost daleko od sebe,“ uvedla návštěvnice, která se v resortu prý cítí jako doma.

Hobití vesnička sestává z celkem 24 domků, které jsou po vzoru těch novozélandských situovány pod zemí. Resort se otevřel minulý rok.

Turecký bavlněný hrad si na nezájem turistů stěžovat nemůže

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám