Hlavní obsah

Tunisko zrušilo odletovou taxu

Od září turisté na dovolené v Tunisku ušetří v přepočtu několik set korun za odletovou taxu, kterou musel platit každý návštěvník země. Ministerstvo cestovního ruchu Tuniské republiky poplatek zrušilo k 31. srpnu. Informaci Novinkám potvrdil Tuniský národní úřad pro cestovní ruch.

Foto: Profimedia.cz

Dovolená v Tunisku bude nyní cenově ještě o něco výhodnější

Článek

Pro Tunisko je zisk z cestovního ruchu klíčový, a tak dělá vše proto, aby obhájilo status populární dovolenkové destinace. Snaha udržet si přízeň turistů přinesla kromě citelných slev na ubytování a služby také upuštění od odletové taxy.

„Zrušení odletové taxy z Tuniska vám můžeme potvrdit, ač to zatím ještě nemáme písemně. Tamějšími médii však již informace proběhla a je aktuální již k prvnímu září. Taxa ve výší 30 tuniských dinárů, tedy asi 370 Kč, byla zrušena k 31. srpnu,“ potvrdil Novinkám Tuniský národní úřad pro cestovní ruch.

Nižší cena láká

Právě kombinace zrušení odletové taxy a slev skutečně může podle obchodní ředitelky CK Blue Style Lenky Berberi opět zvýšit atraktivitu této destinace. „Díky tomuto kroku se spolu s výraznými slevami místních hoteliérů stává Tunisko cenově naprosto nejatraktivnější destinací, přičemž kvalitou poskytovaných služeb je na stejné úrovni jako například Řecko nebo Turecko,“ uvedla.

Jako dobré rozhodnutí vnímá zrušení odletové taxy také marketingový ředitel CK Exim Tours Stanislav Zíma. „Tento krok je pro turisty signálem, že lze v Tunisku pořídit dovolenou cenově i kvalitativně velmi výhodně. Proti statistice loňského prodeje zájezdů do této destinace jsme přibližně na polovině, zájem se ale pomalu opět zvedá. Jakákoliv pozitivní zpráva může pomoci,“ zhodnotil pro Novinky.

„Je to snaha oživit turistický ruch a pomoci tak klíčovému odvětví ekonomiky. Toto rozhodnutí ještě více podpoří cenovou atraktivitu zájezdů do Tuniska. Rodina s jedním dítětem nově ušetří až tisíc korun,“ řekl Novinkám ke zrušení odletové taxy mluvčí CK Fischer Jan Osúch.

Toto je poslední ze série kroků, kterými se Tunisko snaží přilákat turisty zpět. Poté, co v červnu atentátník na pláži oblíbeného letoviska Súsa zavraždil několik desítek lidí, zejména turistů, totiž zájem o dovolenou v Tunisku výrazně opadl. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám