Hlavní obsah

Tripadvisor vyhlásil „nej“ hotely světa, zabodovaly i pražské

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cestovatelský portál Tripadvisor uveřejnil tento týden tradiční žebříček 25 nejoblíbenějších hotelů světa, sestavený na základě hlasování samotných turistů. Vyhlášena byla také kategorie malých hotelů, luxusních i tzv. B&B zařízení. Bodovaly i ty pražské.

Foto: Profimedia.cz

Hotel Umaid Bhawan Palace Jodhpur

Článek

Nejoblíbenějším hotelem světa je pro tentokrát podle Tripadvisoru Umaid Bhawan Palace Jodhpur v Indii. Hotel s komplikovaným názvem je dle hodnocení hostů kouzelný, fascinující a jako ze snu. Zdobí ho mnoho detailů. Loni v této kategorii zvítězil hotel Gili Lankanfushi na Maledivách. [celá zpráva]

Foto: Profimedia.cz

Královský interiér hotelu Umaid Bhawan Palace Jodhpur

Druhou příčku obsadil Shinta Mani Resort v kambodžském Siem Reap, u něhož si turisté pochvalují klid a ochotný personál.

Třetí skončil pobřežní hotel Bellevue Syrene v italském Sorrentu. Ten hosty ohromuje svojí elegancí, svěžestí a pohodovou atmosférou.

Luxusní ubytování v Praze

České hotely zazářily mimo jiné v kategorii nejoblíbenějších luxusních hotelů. První místo této kategorie patří kostarickému Nayara Springs, stříbrnou příčku obsadil již zmíněný Gili Lankanfushi na Maledivách. Pak už míříme do Česka.

Foto: Profimedia.cz

Pokoj v hotelu Nayara Springs

Celosvětově třetí a v rámci Evropy první místo patří hotelu U Zlaté studně v Praze. Hosté ho popisují jako krásné a klidné útočiště na konci úzké uličky v hradních zahradách. Chválí také přátelský personál.

Foto: archiv hotelu

Jeden z pokojů pražského hotelu U Zlaté studně

Další vyhlášenou kategorií byly nejoblíbenější malé hotely. Mezi nimi zvítězil britský Edgar House v Chesteru. Za ním skončil The Pillras Retreat na Novém Zélandu.

Jako třetí se umístil hotel Saffire Freycinet v australském Coles Bay. Podle cestovatelů by právě toto zařízení mělo být měřítkem všech luxusních hotelů díky skvěle vybaveným pokojům, malebnému výhledu a dokonalému soukromí.

Foto: archiv hotelu

Hotel Residence Agnes v Praze

Mezi pětadvacítkou nejoblíbenějších malých hotelů světa skončil na 20. místě Hotel Residence Agnes v Praze. Hosté ocenili čisté, prostorné a moderní pokoje, profesionální obsluhu i laskavé chování majitele.

Postel a snídaně

Co se týče oblíbeného B ubytování (bed), ani tady Česko nezůstalo pozadu.

Nejlepší nocleh se snídaní najdou turisté podle hlasování na Tripadvisoru v Casa Portagioia v italském Castiglion Fiorentino. Hosté se v něm díky srdečným majitelům cítí podle hodnocení jako součást rodiny.

Druhé skončilo stavení Maxwell´s Piece v romantické krajině Velké Británie. Hned za ním se umístila Arcadia Residence v Praze se štědrými hostiteli a elegantním interiérem.

Foto: archiv rezidence

Arcadia Residence

Kompletní žebříčky nejoblíbenějších hotelů světa pro rok 2016 naleznete zde spolu s recenzemi hostů.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám