Hlavní obsah

Tři turisté se fotili nazí v poušti. Namibie nebyla tou nejlepší volbou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Namibijské úřady zkritizovaly tři turisty, kteří byli spatřeni nazí v poušti Namib. Incident, který aktuálně prošetřuje tamější policie, se odehrál na populární duně Big Daddy během safari výletu, muži neznámé národnosti se fotili a natáčeli. Informuje o tom server Independent s odvoláním na místní média.

Foto: Profimedia.cz

Duna Big Daddy je populárním místem i mezi místními

Článek

Fotografie mužů obletěly sociální sítě, úřady na to konto uvedly, že jde o narušování veřejného pořádku, pravidel parku i zákonů země. Kenneth Nependa z namibijské turistické asociace označil incident za nechutný a doplnil, že turisté mají pocit, že si mohou v Namibii dělat, co se jim zlíbí.

„Někteří turisté si udělají graffiti u jeskynních maleb ve Spitzkoppe, jiní se věší na stromy v údolí Deadvlei a teď tu máme turisty, kteří nazí šplhají po duně Big Daddy, jež je velmi populární mezi rodinami, ale i místními,“ cituje Independent Nependu.

Znepokojení návštěvníci, kteří na nahé turisty narazili, nahlásili incident správě národního parku Namib-Naukluft. Muži nebyli identifikováni a má se za to, že už stihli opustit zemi. Pokuta, která ale skupince hrozí, je i tak nízká. Každý by zaplatil v přepočtu maximálně něco málo přes tisíc korun. Úřady však zvažují, že pokud se je podaří identifikovat, zakážou jim v budoucnu vstup do všech národních parků v zemi.

Proti morálce i zákonům

Mluvčí ministerstva životního prostředí Romeo Muyunda doplnil, že chování turistů může být podle namibijských zákonů potrestáno. „Když jsme se o incidentu dozvěděli, šokovalo nás, kam jsou někteří lidé schopni zajít. Odsuzujeme takové chování, protože nejde jen proti naší morálce, ale i zákonům,“ řekl Muyunda.

V Keni jsem se cítila bezpečněji než v Evropě, říká česká fotografka

Cestování
Související témata:

Výběr článků

Načítám